Νίκος Παππάς: Αυτό είναι το νέο πολυνομοσχέδιο για τις διαστημικές εφαρμογές&οπτικοακουστικά μέσα

To νέο πολυνομοσχέδιο που αφορά τους κλάδους οπτικοακουστικών μέσων και διαστημικών εφαρμογών παρουσίασε σήμερα ο Νίκος Παππάς.

Tο νέο πολυνομοσχέδιο που αφορά τους κλάδους οπτικοακουστικών μέσων και διαστημικών εφαρμογών παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στη Διυπουργική Επιτροπή Επενδύσεων που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, ώστε να διασφαλίσει η Ελλάδα τον ρόλο και την παρουσία της σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μεταξύ των «διαστημικών εθνών» και να καταπολεμηθούν προβλήματα νόθευσης του ανταγωνισμού στον χώρο της τηλεοπτικής διαφήμισης και της κυκλοφορίας των εφημερίδων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας και συμφωνήθηκαν οι εξής προτάσεις:

– Να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ώστε να υπάρχει συμβατότητα με τοναναπτυξιακό νόμο.

– Να ληφθεί υπόψη η συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού σε θέματα παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

– Να εξετασθεί το πλαίσιο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να συμπεριληφθούν κατά το δυνατό οι διαφημίσεις των ηλεκτρονικών εντύπων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ