Συγκλονίζει η οικογένεια του 22χρονου Αμερικανού: Τον χτυπούσαν 10 άτομα μέχρι θανάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γονείς του άτυχου Bakari Jaward Henderson λύνουν τη σιωπή τους λίγο μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στη Ζάκυνθο.

Γραπτή δήλωση στην ιστοσελίδα mystatesman.com, έστειλε η οικογένεια του 22χρονου Αμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μετά από καβγά στον Λαγανά Ζακύνθου.

Η οικογένεια του 22χρονου Bakari Jaward Henderson αναφέρει πως είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα.

«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», αναφέρει η οικογένειά του.

«Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

«Φανταστικό παιδί. Κάποιος με μεγάλο μέλλον», λέει ο γείτονας του Bill Norton. «Σκόπευε να ξεκινήσει τη δική σειρά ρούχων. Είχε καταφέρει να ταξιδέψει πολύ στον κόσμο, κι ας ήταν 22 ετών. Πιστεύω ότι ήταν το δεύτερο ή τρίτο υπερπόντιο ταξίδι του», προσθέτει.

Ενώ ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Robert C. Robbins, στο οποίο φοιτούσε ο Henderson εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του θύματος. «Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους του και την οικογένειά του. Μπορώ μόνο να φανταστώ τη βαθιά τους λύπη. Είναι πάντα μια τραγωδία όταν μια νεαρή ζωή σταματά πριν καλά ξεκινήσει», λέει.

Δείτε το ρεπορτάζ τοπικού καναλιού στο Όστιν του Τέξας:

 

 

Τα διεθνή ΜΜΕ έχουν στρέψει ξανά το βλέμμα τους στη Ζάκυνθο, έπειτα από την αποτρόπαια δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά. Σε δημοσίευμα της Daily Mail, επισημαίνει ότι το νησί των Επτανήσων μπορεί να προσελκύει τουρίστες χάρη στις εντυπωσιακές παραλίες του και την νυχτερινή ζωή, αλλά έχει και μία «σκοτεινή πλευρά», όπως αναφέρει, θυμίζοντας την περίπτωση του 19χρονου Βρετανού τουρίστα που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου το 2011 στη Ζάκυνθο.

Έξι νέες συλλήψεις

Άλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονο, όπως αναφέρει το news247.gr

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.

Από χθες, κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που κατηγορούνται και αυτοί για τον φόνο του άτυχου νεαρού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ