Ένας φτωχός άνθρωπος στο Μπαγκλαντές φυτεύει ένα δέντρο κάθε μέρα!

Λένε πως ένα πουλί δεν φέρνει την άνοιξη, ένας άνθρωπος όμως κατάφερε να ‘’φυτέψει ένα ολόκληρο δάσος’’.

Ο Abdul Samad Sheikh είναι ένας 60χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος ζει με την σύζυγός του Τζόρνα (Jorna) και τέσσερα από τα παιδιά τους  σε δύο μικρές καλύβες, σε ένα κομμάτι γης που ανήκει στο γραφείο του αναπληρωτή διευθυντή του φυτώριου Faridpur.

Υπολογίζεται πως μέχρι τώρα ο 60χρονος έχει φυτέψει πάνω από 17.500 δέντρα, αφού είναι κάτι που κάνει από όταν ήταν 12 χρόνων. 

Όπως λέει ο ίδιος φυτεύει τουλάχιστον ένα δέντρο την ημέρα γιατί αν δεν το κάνει δεν μπορεί να κοιμηθεί. Ο Abdul  αγαπάει όλα τα πλάσματα & τα ζώα, αλλά κυρίως τα δέντρα. 

Το αξιέπαινο είναι πως ο 60χρονος ενώ τα  χρήματα που κερδίζει από τη δουλειά του είναι ελάχιστα (100 taka = 1,25$) και μετά βίας αρκούν για να θρέψει την οικογένειά του,  καταφέρνει με αυτά να αγοράζει ένα δέντρο κάθε μέρα από το Κέντρο Αγροκαλλιέργειας της περιοχής.

Για τις προσπάθειές του, ο Abdul Samad Sheikh τιμήθηκε πρόσφατα από την εφημερίδα The Daily Star και του δόθηκαν ως βοήθεια περίπου 1.255 δολάρια, για να χτίσει ένα καλύτερο σπίτι για την οικογένειά του.

Στην ομιλία αποδοχής της ενίσχυσης, ο εμπνευσμένος «φύλακας φύσης» ζήτησε από όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να προστατεύουν το περιβάλλον.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ