Έχουν και οι Πρίγκιπες προβλήματα: Έξαλλος ο Ερνέστος του Αμβούργου με το γιο που θέλει να παντρευτεί Ρωσίδα

«Δεν μου ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση, καθώς αυτή αφορά τον γιο μου, αλλά βλέπω ότι είμαι αναγκασμένος να προασπίσω τα συμφέροντα του οίκου του Ανόβερου και την περιουσία του", δήλωσε ο πρίγκιπας του Ανόβερου

Σύγκρουση ξέσπασε στους κόλπους μιας από τις προβεβλημένες αριστοκρατικές οικογένειες της Ευρώπης, αυτής του Ερνέστου Αύγουστου Ε' του Ανόβερου, συζύγου της Καρολίνας του Μονακό, ο οποίος αντιτίθεται για οικονομικούς λόγους στον γάμο του γιου του με Ρωσίδα σχεδιάστρια μόδας την προσεχή εβδομάδα.

«Δεν μου ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση, καθώς αυτή αφορά τον γιο μου, αλλά βλέπω ότι είμαι αναγκασμένος να προασπίσω τα συμφέροντα του οίκου του Ανόβερου και την περιουσία του, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής, τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία του εδώ και αιώνες», δήλωσε ο πρίγκιπας του Ανόβερου στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που κυκλοφορεί σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύγκρουση αφορά το μέλλον της περιουσίας στη Γερμανία της οικογένειας μετά τον γάμο αυτό, κυρίως εδάφη και δάση στην Κάτω Σαξονία.

Μέσω δικηγόρων, ο 63χρονος σύζυγος της πριγκίπισσας Καρολίνας ζητεί ο γιος του, που φέρει το ίδιο όνομα με εκείνον, να του επιστρέψει δώρα που του είχε κάνει το 2004 και το 2006, γράφει η εφημερίδα.

Και ο σύζυγος της Καρολίνας αρνείται να αναγνωρίσει τον γάμο του γιου του που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου μέσα στον οικογενειακό πύργο του Ανόβερου στη Γερμανία με τη Ρωσίδα σχεδιάστρια μόδας Εκατερίνα Μαλίσεβα.

«Συνεχίζω να ελπίζω ότι ο γιος μου θα σκεφτεί τελικά το ανώτερο συμφέρον της οικογένειάς μας και θα υποχωρήσει, είμαι έτοιμος για συζήτηση και για συμφιλίωση», πρόσθεσε ο μακρινός εξάδελφος της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ.

Κοσμικό γεγονός της χρονιάς στη Γερμανία, ο γάμος αυτός προβλέπεται να περιλαμβάνει παρέλαση με άμαξα που θα μαγνητοσκοπηθεί από τη δημόσια γερμανική τηλεόραση στην πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας και τη συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων από τη show business και μελών αριστοκρατικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ