Live - Βουλή Τσίπρας: "Είστε ψευδοπροφήτες της καταστροφής" - Μητσοτάκης: "Το σκορ σας είναι 5-0"

"Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχετε προσανατολισμό και καθοδηγείστε από την ατζέντα Γεωργιάδη" τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Αναφερόμενος ουσιαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «φάμπρικα καταστροφολογίας» που είχε στηθεί ώσπου να υπάρξει η συμφωνία.

Τσίπρας: Είστε ψευδοπροφήτες της καταστροφής

Τώρα έχουμε συμφωνία και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τη στάση του είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αφορμή τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μίλησε για «φάμπρικα καταστροφολογίας» που είχε στηθεί ώσπου να υπάρξει η συμφωνία.

«Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο», σημείωσε, για να τονίσει πως η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία στο μεσοδιάστημα από τη συμφωνία έως τώρα, δεν προσφέρονται για διαστρέβλωση.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «κατά γενική ομολογία έχουμε μια καλή συμφωνία» στη συνέχεια χρησιμοποίησε ως επιχείρημα το γεγονός ότι «τα ομόλογα σημειώνουν καθημερινό ράλι στις αγορές και οι αποδώσεις βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009».

«Η ελληνική οικονομία, διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς το δανεισμό της», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Τόνισε ότι «η συμφωνία έχει θετικό ορόσημο στην πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος», γιατί, όπως προσέθεσε, για πρώτη φορά περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις και όχι απλά υποσχέσεις, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

 

Μητσοτάκης: Θα λογοδοτήσετε γι' αυτές τις συμπεριφορές σας

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ξεκινώντας την ομιλία του είπε: «Είστε ο τελευταίος σε αυτή την αίθουσα που μπορεί να κάνει υποδείξεις στη ΝΔ για το πώς θα ασκεί αντιπολίτευση. Σας θυμόμαστε στην έξαλλη περίοδό σας».

Στη συνέχεια έθεσε ερωτήματα στον πρωθυπουργό για τον κυβερνητικό του εταίρο, τον Πάνο Καμμένο. 

«Το ύφος και το ήθος είναι σε γνώση όλων. Ταυτίζεστε μαζί του. Μπορεί ο κ. Καμμένος να χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα σαν να είναι το χόμπι και το παιχνίδι του; Υπουργός Αμυνας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη; Ποτε έχουν ξαναγίνει αυτά στη χώρα μας; Όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου. Σε μια δημοκρατία όμως, κ. Τσίπρα, το αποφασίζει η Δικαιοσύνη. Ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αποτύχατε σε όλα. Πραγματικότητα - Τσίπρας: 5-0»

«Στόχος, λέγατε, είναι να κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα απομείωσης του χρέους και να είμαστε σε θέση να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5% για το 2019 και στο 2% για το 2020. Αποτύχατε σε όλα. Πραγματικότητα - Τσίπρας: 5-0».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ