Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τζανακόπουλος σε Σόιμπλε: "Να μας πει ποιος ευθύνεται για την αποτυχία των δύο πρώτων Μνημονίων"

«Θα μας απαντήσει ο κ. Σόιμπλε αν αυτό είναι ευθύνη των Ελλήνων πολιτών, της σημερινής κυβέρνησης;» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Να απαντήσει ποιος ευθύνεται για την αποτυχία των δύο πρώτων προγραμμάτων, κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού κλήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού "Epsilon", ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε αναφορικά με τη συνέντευξη Σόιμπλε, ότι η ουσία δεν είναι σε αυτά που είπε, αλλά σε αυτά που δεν είπε.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την αναφορά του ότι δεν ευθύνεται εκείνος για τις περικοπές συντάξεων και ότι θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που δημιούργησαν την κατάσταση, καθώς επίσης και για το ότι αναφέρεται στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο, που βγήκαν από τα προγράμματα στήριξης, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι "δεν μας λέει γιατί δεν τα κατάφερε η Ελλάδα".

"Ο λόγος είναι" τόνισε, ότι "τα δύο πρώτα προγράμματα προσαρμογής ήταν εντελώς λάθος σχεδιασμένα, αυτό το έχει ομολογήσει το ίδιο το ΔΝΤ, έκαναν προβλέψεις ότι οι περικοπές δεν θα οδηγήσουν στην ύφεση που οδήγησαν. Αντιθέτως, μας είχαν πει ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο, με τα μέτρα τότε που πήρε η ελληνική κυβέρνηση, θα έχουμε επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και καταλήξαμε το 2011 να έχουμε 9,1% ύφεση".

"Γι' αυτό θα πάρει κάποιος την ευθύνη;" σημείωσε. "Θα μας απαντήσει ο κ. Σόιμπλε αν αυτό είναι ευθύνη των Ελλήνων πολιτών, της σημερινής κυβέρνησης ή αν είναι ευθύνη εκείνων που σχεδίασαν το πρόγραμμα του 2010 και του 2012, αλλά και εκείνων που αποδέχτηκαν να τα υλοποιήσουν;".

"Εκεί είναι η πραγματική συζήτηση" υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζανακόπουλος. "Διότι" συνέχισε, "είναι πάρα πολύ εύκολο να έχει κανείς μια τιμωρητική λογική, όπως έχει ο κ. Σόιμπλε, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά ειδικά και με την Ελλάδα και να προσπαθεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ότι στην πραγματικότητα αυτός που ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι ο κ. Τσίπρας και η σημερινή κυβέρνηση".

"Δεν είναι έτσι τα πράγματα" τόνισε, και συμπλήρωσε ότι η κριτική που ασκείται προς τον κ. Σόιμπλε, όχι μόνο από την Ελλάδα, από τον παγκόσμιο Τύπο πια και από πολιτικές δυνάμεις απ' όλη την Ευρώπη, είναι απολύτως δικαιολογημένη, αλλά και ορθή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ