Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Παραδοσιακό & ελαφρύ: Σουβλάκι κοτόπουλο με λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη

Το αγαπημένο μας κοτόπουλο σουβλάκι, ό,τι πρέπει για μεσημεριανό ή ακόμα και για έναν μπουφέ.

Συστατικά

Για τη μαρινάδα & τη σως

200 γρ. νιβατό 9% Όλυμπος
ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κάρυ σκόνη
θυμάρι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. γάλα

Για το σουβλάκι

600 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
φρέσκα φύλλα ρίγανης

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ βάζουμε το νιβατό, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Παίρνουμε ένα πιο μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα που φτιάξαμε.
Προσθέτουμε το γάλα και το κάρυ μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
Αφήνουμε στην άκρη και αυτή  θα είναι η μαρινάδα που θα μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
Το άλλο μισό μείγμα που έχουμε στο αρχικό, πρώτο, μπολ το σκεπάζουμε, το βάζουμε στο ψυγείο και το κρατάμε ως ντιπ για το σερβίρισμα.
Παίρνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους 2x2 εκ.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μεγάλο μπολ που βάλαμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε κι αυτά σε κύβους 2x2 εκ.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια. Ενδιάμεσα από το κοτόπουλο βάζουμε και τα λαχανικά.
Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά.
Ψήνουμε τα σουβλάκια απ’ όλες τις πλευρές να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και αν χρειαστεί τα περνάμε και λίγο από τον φούρνο.
Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης και το ντιπ με νιβατό.

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική…

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ