"Είμαι η κόρη του Σαλβαδόρ Νταλί": Δικαστήριο διέταξε την εκταφή του διάσημου καλλιτέχνη για να διαπιστωθεί αν ήταν ο πατέρας της

Μια γυναίκα από την Καταλονία ζήτησε την εκταφή της σορού του μεγάλου καλλιτέχνη, για να γίνει εξέταση DNA.

Το λείψανο του Σαλβαδόρ Νταλί, πάρθηκε 28 χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου για να γίνουν γενετικές εξετάσεις.
Ο λόγος ήταν η αίτηση μιας γυναίκας από την Καταλονία που έχει γεννηθεί το 1956 και υποστήριζε ότι ήταν ο βιολογικός της πατέρας.


Η Πιλάρ Άμπελ, από τη Χιρόνα, είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως βιολογική κόρη του Νταλί, του οποίου ο τάφος βρισκόταν στο Φιγκέρας, την πόλη από την οποία καταγόταν.
Το δικαστήριο διέταξε πρόσφατα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την εκταφή του λειψάνου ώστε να ληφθούν δείγματα και να γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα αποδείξουν αν ήταν ή όχι ο Νταλί πατέρας της Πιλάρ.


Οι δικαστές έκριναν ότι είναι αναγκαίο να ληφθεί δείγμα DNA από το λείψανο επειδή δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο βιολογικό υλικό του ζωγράφου για να γίνει η σύγκριση. Η αγωγή κατατέθηκε εναντίον του Υπουργείου Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, και του ιδρύματος Γκαλά, κατά το νόμο κληρονόμων του ζωγράφου.


Η μητέρα της Πιλάρ που ήταν από τη Βαρκελώνη, της είχε πει ότι διατηρούσε παράνομη σχέση με τον ζωγράφο στο Port-Lligat , όπου εργαζόταν σε μια οικογένεια.
Ωστόσο, το 1955 έφυγε και επέστρεψε στο Castello d'Empuries, που ήταν σε κοντινή απόσταση.

Εκεί παντρεύτηκε και μήνες αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου 1956, γεννήθηκε η Πιλάρ. Ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 24 Ιανουαρίου 1989 σε νοσοκομείο του Φιγκέρας, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή.
Βαθύπλουτος, αλλά σε κακή ψυχολογική κατάσταση, πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωή του κλεισμένος στον πύργο του στο Πουμπόλ, περιστοιχισμένος από νοσηλεύτριες και γραμματείς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ