Restaurant 100 Awards: Ιδού Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2017! Ποιο είναι πρώτο;

100 celebrities βράβευσαν τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας σε μια λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2017 στην Τεχνόπολη. 

Το Restaurant 100 είναι μια λίστα από κορυφαίες προτάσεις για έξοδο για φαγητό σε όλη την Ελλάδα. Τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας ανέδειξαν μέσω ψηφοφορίας 100+ foodies από τον χώρο του business, του lifestyle, της γαστρονομίας, των τεχνών και της επικοινωνίας.

Οι κριτές των Restaurant 100 είναι άνθρωποι που αγαπούν το καλό φαγητό ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας, και αξιολογούν τη συνολική εμπειρία ενός εστιατορίου -από την αρτιότητα των γεύσεων, μέχρι το ύφος τους σέρβις και την αίσθηση του χώρου.

Οι προτάσεις της λίστας προσαρμόζονται στην περίσταση της εξόδου και περιλαμβάνουν από γκουρμέ εστιατόρια, μέχρι ταβερνάκια-ανακάλυψη κι από τα καλύτερα μέρη για business lunch μέχρι τα κορυφαία summer restaurants.

 

 

Ανάμεσα στα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2017, βραβεύσεις απέσπασαν τόσο gourmet όσο και casual εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας: από το Funky Gourmet, το Varoulko Seaside και το Botrini’s, μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και το Σέμπρικο της Θεσσαλονίκης, το Θαλασσάκι της Τήνου, το Omega3 της Σίφνου, το Μεζέν του Βόλου και τον Θωμά του Σκλήθρου Φλώρινας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί από τους επώνυμους foodies της εκατονταμελούς κριτικής επιτροπής των βραβείων, μεταξύ των οποίων και οι: Θεόδωρος Χαραγκιώνης, Γιώργος Παπαλέξης, Μύρωνας Στρατής, Μαριάντα Πιερίδη, Αλεξ Κάβδας, Πάνος Ιωαννίδης, Νεκτάριος Ντάλλας, Φωτεινή Πιπιλή, Λόλα Νταϊφά, Νάντια Γεραζούνη και Νάσος Ντότσικας.

Τα εστιατόρια που αναδείχθηκαν στη λίστα των Restaurant 100 παρουσίασαν σε «αντίστροφη μέτρηση» η Madame Ginger και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ενώ η κατοστάδα περιείχε αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:
1. Funky Gourmet
2. Vezene
3. Varoulko Seaside
4. Cookoovaya
5. Σπονδή
6. Aleria
7. Nolan
8. Σελήνη
9. Ratka
10. Matsuhisa Athens
 
Την «φρέσκια» τους άποψη περί γευστικής απόλαυσης κατέθεσαν τα Restaurant 100 μέσα από τη βράβευση του Aris’ Deal Closer του εστιατορίου Vezene στην κατηγορία Best Dessert, του ceviche Leche de la Pantera Negra στην κατηγορία Best Ethnic Dish, αλλά και μέσα από κατηγορίες όπως:

Top Newcomers, με πρώτο της σχετικής δεκάδας το Nolan, Top Summer Restaurants, την πρωτιά της οποίας απέσπασε το Matsuhisa Mykonos, Top Casual Restaurants, με το Zonars στην πρώτη θέση και Top Hidden Gems, με το Rouan Thai στην κορυφή.

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Best Female Chef στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και του τίτλου Best New Chef στον Σωτήρη Κοντιζά.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ