Γεύση από άλλον πλανήτη: Quesadillas ολικής με σολομό και αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια διαφορετική συνταγή για μεξικάνικα quessadillas, χωρίς περιττές θερμίδες!

Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 τορτίγιες ολικής
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη
200 γρ. τυρί cottage
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
1 ώριμο αβοκάντο
8 φέτες καπνιστό σολομό

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ¼ της ποσότητας του ελαιόλαδου να ζεσταθεί.
Βάζουμε την πρώτη τορτίγια στο τηγάνι και την ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε τη τορτίγια σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες.
Κόβουμε σε κυβάκια του 1 εκ. την κόκκινη πιπεριά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί cottage, την κόκκινη πιπεριά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος 1 εκ πάχος.
Κόβουμε τις τορτίγιες στα 4. Απλώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού λίγο το μείγμα με το τυρί cottage.
Πάνω από το τυρί απλώνουμε τις φέτες αβοκάντο και από πάνω τους μια φέτα καπνιστό σολομό.
Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι τορτίγιας.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική…

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ