Φριχτός θάνατος: 17χρονη σκοτώθηκε σε bungee jumping γιατί δεν κατάλαβε τα άθλια αγγλικά του Ισπανού εκπαιδευτή

Μία 17χρονη τουρίστρια από την Ολλανδία βρήκε τραγικό θάνατο στην Ισπανία, ενώ έκανε  bungee jumping.

Η Vera Mol πήδηξε από την γέφυρα Cabezon de la Sal στην Κανταβρία χωρίς να είναι δεμένη κατάλληλα και λόγω των άθλιων αγγλικών του εκπαιδευτή της βρήκε τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Mirror, ο εκπαιδευτής της φαίνεται να της είπε να μην πηδήξει ("no jumb") αλλά εκείνη κατάλαβε πως ήρθε η ώρα να κάνει το μοιραίο άλμα (αντί για αυτό που εννοούσε ο εκπαιδευτής εκείνη κατάλαβε "Now jumb").

Το περιστατικό συνέβη το 2015, αλλά τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση έφτασε επιτέλους στο δικαστήριο.

Η 17χρονη Ολλανδέζα ήταν δεμένη με τους απαραίτητους ιμάντες, αλλά δεν την είχαν δέσει με κάποιο σταθερό σημείο, στη γέφυρα. 

Πηγή Φωτογραφίας: CEN

Ο εκπαιδευτής, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, κατηγορείται για τον θάνατό της. Οι δικαστές επεσήμαναν ότι εκείνος έπρεπε να ζητήσει την ταυτότητά της, για να βεβαιωθεί ότι η Μολ ήταν 18 χρονών, ενώ πρόσθεσαν ότι τα αγγλικά του ήταν πολύ άσχημα.   

Ακόμη, επισημάνθηκε ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται bungee jumping στη συγκεκριμένη γέφυρα, σύμφωνα με τους κανονισμούς στην Ισπανία. 

Η εταιρεία που διοργάνωνε τα άλματα ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα, αλλά εκπρόσωπός της παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι ο θάνατος του κοριτσιού προκλήθηκε από παρανόηση, την ώρα που άκουγε τις οδηγίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ