Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Με τη νέα του επική ταινία “Καζαντζάκης” ο Γιάννης Σμαραγδής στη Ν. Αφρική

Ο Γιάννης Σμαραγδής, βρέθηκε κοντά στους ομογενείς της Νότιας Αφρικής, προβάλλοντας αποσπάσματα από την πολυαναμενόμενη ταινία του “Νίκος Καζαντζάκης”.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με μέριμνα της Ελληνικής Πρεσβείας της Πρετόρια και του παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης παρουσίασε αποσπάσματα από το νέο δημιούργημα του, και μίλησε για αυτή την ταινία, που μετά τον El Greco και τον Βαρβάκη (Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι), συνεχίζει την παρουσίαση εμβληματικών προσωπικοτήτων της Ελληνικής Ιστορίας.

Με τις σκηνές από την ταινία του ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ άπλωσε ένα άρωμα θάλασσας μαζί με το γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου και μια μετουσιωμένη γεύση Ελλάδας, μια μέθεξη ελληνικού πνεύματος και φιλοσοφίας σε ένα κοινό διψασμένο για την πατρίδα Ελλάδα, και έκανε όλους τους παριστάμενους να ριγήσουν από περηφάνεια.

Ανάμεσα στους πολλούς παριστάμενους ήταν ο Γιώργος Μπίζος, ο πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Μιχάλης Παυλάκης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Μακρίδης, ο διαπρεπής Κρητικός Δημήτρης Κουτάκης, ο Γιώργος Μιχαλάκης, ο μόνος Ελληνικής καταγωγής βουλευτής στο Κοινοβούλιο της Νότιας Αφρικής, η Κατερίνα Κωνσταντινίδου, εκπρόσωπος της Νότιας Αφρικής για την περιβαλλοντική διπλωματία και, φυσικά, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Πρετόρια Ελευθέριος Κουβαριτάκης, ο Γενικός Πρόξενος Γιοχάνεσμπουργκ Θεόδωρος Μιχαλόπουλος, η κυρία Άννα Συνοδινού με ιδιαίτερη προσφορά στα Ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα και η κυρία Νίκη Σουρή, Πρόεδρος του παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων στη Νότια Αφρική.

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο madeingreece.news στις 25 Ιουνίου 2017.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ