Πώς οι νέες τεχνολογίες κλείνουν τα παλιά ή αλλάζουν εντελώς τα σύγχρονα τουριστικά γραφεία

Το στερεότυπο ότι τα τουριστικά γραφεία είναι αναχρονιστικά και μακριά από τις νέες τεχνολογίες, σε σύγκριση με τις ιστοσελίδες online κρατήσεων, έχει ήδη αρχίσει να ανατρέπεται στις ΗΠΑ.

Ιδού ορισμένα παραδείγματα, όπως αναφέρονται σε ρεπορτάζ της αμερικανικής ιστοσελίδας travelpulse.com:

-Το τουριστικό γραφείο Book Better Travel στο Bedford του Νιου Χάμσαϊρ χρησιμοποιεί εικονικά γραφεία εξοπλισμένα όχι απλώς με τεχνολογίες γραφείου αλλά και τηλεπικοινωνιών. Η τεχνολογία αυτή συμβάλει στη διευκόλυνση των εργαζομένων αλλά και των πελατών. Για παράδειγμα προσφέρονται στον ταξιδιώτη ηλεκτρονικά το πρόγραμμα διακοπών μέσω εφαρμογής με δυνατότητες επικοινωνίας με τον τουριστικό πράκτορα μέσω Wi-Fi ενώ ταξιδεύει. Επιπλέον, όσο οι τουριστικοί πράκτορες ταξιδεύουν παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω iPad.

Dream Vacations στο Milford του Κονέκτικατ, χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία μέσω του προγράμματος Cruise Fare Watch, επιτρέποντας την παρακολούθηση πιθανών μειώσεων τιμών σε όλες τις κρατήσεις πελατών μετά την κατάθεση χρημάτων από τους ταξιδιώτες.

-Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Virtuoso, Terrie Hansen, οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών.

Η Virtuoso δημιούργησε το πρώτο επίσημο πρόγραμμα στην ταξιδιωτική βιομηχανία που εισάγει νέα εργαλεία ειδικά για τους ταξιδιωτικούς συμβούλους. Το Incubator της Virtuoso επιλέγει εταιρίες και στη συνέχεια τους προσφέρει μια σειρά συμβούλων οι οποίοι δοκιμάζουν τα εργαλεία σε πραγματικές συνθήκες και κοινοποιεί τα αποτελέσματα για τη βελτίωση της τεχνολογίας.

 

Οι εταιρίες που προσφέρουν τέτοιες καινοτομίες και εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι οι:

-Approach Guides | H υπηρεσία Trip Reads διαθέτει εμπνευσμένα βίντεο, άρθρα, βιβλία και podcast που δίνουν έμφαση στις πολιτιστικές απόψεις των προορισμών.

-TravelContact | To εργαλείο αυτό περιλαμβάνει μια βάση δεδομένων πελατών και παρόχων, πλατφόρμα μάρκετινγκ email και newsletter, πολυκάναλη επικοινωνία, προγραμματιστή ταξιδίου από την αρχή ως το τέλος, διαδραστικό πόρταλ για τους πελάτες και έξυπνη αρχική οθόνη εργαλείων όπου οι σύμβουλοι βλέπουν τις ημερήσιες υποχρεώσεις τους.

-Tagible | Λογισμικό που εξάγει λέξεις-κλειδιά, κάνοντας τις λέξεις διαδραστικές και αναβαθμίζοντας το κατάλληλο περιεχόμενο σε πλατφόρμες όπως το YouTube, το Google Maps και το Pinterest.

-tripFiles | Δωρεάν ιδιωτικό κοινωνικό δίκτυο όπου οι ταξιδιώτες αποθηκεύουν όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες τους χωρίς χρεώσεις, κοινοποιούν με ασφάλεια ταξιδιωτικές συμβουλές χωρίς να χρειάζονται να στείλουν φωτογραφίες στις ταξιδιωτικές εταιρίες.

-Xlpr VR | Είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα μέσω μιας εφαρμογής που καθοδηγεί τους χρήστες σε συγκινησιακά ταξίδια μέσα από έναν προορισμό και προσφέρει πληροφορίες στους συμβούλους.

 

Oρισμένες εταιρίες έχουν βγει από το πρόγραμμα Incubator και συνεργάζονται πλήρως με τη Virtuoso χρησιμοποιώντας το εργαλείο Umapped που συνδυάζει όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδίου σε ένα μοναδικό πρόγραμμα για τους πελάτες. Είναι προσβάσιμο μέσω ενός συνδέσμου ή εφαρμογής στο κινητό.

-Άλλες εταιρίες χρησιμοποιούν το Tandem Cruise Booking Engine and Engage, ένα εργαλείο επικοινωνίας με βίντεο που βοηθά τους συμβούλους να κάνουν απευθείας πωλήσεις στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή, με αποτέλεσμα να γίνονται προσβάσιμοι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας με ένα απλό κλικ.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ