Πόσα χρήματα πρέπει να έχετε στην άκρη για μία ώρα ανάγκης; Οικονομικοί σύμβουλοι δίνουν την απάντηση

Στις εποχές μας είναι ακόμη πιο δύσκολο να αποταμιεύσουμε χρήμτα στην άκρη για μία ώρα ανάγκης.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον, αλλά θα ήταν καλό να μπορεί να εξασφαλίσει τα έξοδά του σε περίπτωση μίας αναποδιάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διάσημου αμερικάνικου καναλιού CNBC πρέπει να έχετε πάντα στην άκρη χρήματα για όλα τα έξοδα ζωής τριών μηνών ή και για κάποια έκτακτη ανάγκη που μπορεί να προκύψει. 

Φυσικά το να έχετε μαζέψει χρήματα 6 μηνών ή και ενός έτους είναι σίγουρα προτιμότερο.

Επίσης, είναι καλό να χωρίζετε το ποσό που έχετε αποταμιεύσει στις διάφορες ανάγκες σας.

Οικονομικοί σύμβουλοι λένε πως το ιδανικό είναι να έχετε στην άκρη χρήματα για τα έξοδα τριών μηνών το λιγότερο και δύο ετών το περισσότερο. Όλα εξαρτώνται από την προσωπική κατάσταση του καθενός.

Αν, για παράδειγμα, ξεκινάτε τώρα να ζείτε μόνοι σας (να νοικιάσετε το πρώτο σας σπίτι κλπ) τότε σίγουρα χρειάζεστε χρήματα για τρεις μήνες με τα οποία θα μπορείτε να πληρώσετε το ενοίκιο του σπιτιού, τα τρόφιμά σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε για να ζήσετε. 

Σε έναν τέλειο κόσμο αυτό το ποσό που θα έχετε μαζέψει καλό θα ήταν να μπορεί να σας καλύψει σε περίπτωση ανεργίας ή και έκτακτης ιατρικής ανάγκης, όπως μας συμβουλεύει και το spirossoulis.com.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ