Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Το status ιερέα που έχει κάνει αίσθηση: "Οι πιστές αφήνουν σημάδια από κραγιόν στις εικόνες"

Ένας ιερέας μιλάει μέσα από την ανάρτησή του στο facebook για το φαινόμενο του κραγιόν πάνω στις εικόνες.

Ο π. Χαράλαμπος μέσα από τις αναρτήσεις του στο facebook, μιλάει για κάθε θέμα που αφορά την εκκλησία και τους πιστούς.

Σε μια ανάρτησή του, ανέφερε το γεγονός ότι οι κυρίες φιλούν τις εκκλησιαστικές εικόνες και αφήνουν πάνω τους κραγιόν, πράγμα που το θεωρεί ασεβές.

 

 

Γράφει στην ανάρτησή του: "Πολλές φορές σκουπίζω από τις εικόνες φιλιά ξεραμένα γεμάτα κραγιόν. Οι κυρίες της εκκλησίας οργισμένες μονολογούν: -Δεν ντρέπονται λιγάκι; Μεγάλη αμαρτία. Ασέβεια. Εγώ αμίλητος δίχως να τους απαντώ συνεχίζω να σκουπίζω φιλιά από κραγιόν. Σκέφτομαι ότι ο Χριστός, δεν θα κατέκρινε κανέναν.

Oτι εκείνος θα αγκάλιαζε κάθε δυσκολεμένη ψυχή που έρχεται να τον συναντήσει, να του μιλήσει, να του ψιθυρίσει κάτι από την ρημαγμένη του ζωή. Σκέφτομαι οτι αυτά τα φιλιά με κραγιόν κρύβουν ψυχές, ανάσες ταραγμένες, λυγμούς. Φόβους και αναφιλητά που έγιναν μπογιές και μάσκες ζώντας το δικό τους παραμύθι, την δική τους φυγή.

Τι να κρύβει άραγε αυτό το έντονο κραγιόν στα χείλη σου; Τι θέλει άραγε να σκεπάσει; Τι διεκδικεί; Ποια ανάγκη υπεράσπισης του φοβισμένου; Ποια προβολή του λίγου που διψά το πολύ; Ποιος φόβος που επαιτεί κυριαρχία; Ποιο γέλιο ξεχασμένο;

Ποια λόγια ανείπωτα; Ποια φιλιά που δεν σαρκώθηκαν ποτέ σε σχέση;

Κλείνω τα μάτια και προσεύχομαι, «εάν είναι να φιλήσεις, εάν αγάπη ζητάς να σκορπίσεις, εαν ζητάς Εκείνον που πραγματικά σου λείπει, φίλα, φίλα κι ας είναι και με κραγιόν, αρκεί να χορτάσει η δίψα σου ουρανό. Τότε θα λάμψεις...»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ