Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς: "Πηγάδι δίχως πάτο η Ελλάδα, σπαταλά τα χρήματα σε σουβλάκια και ούζο"

Ο Γκέερτ Βίλντερς σε ένα ακόμη παραλήρημα για την Ελλάδα, τα σουβλάκια και τα.. ούζα.

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς μίλησε ο ηγέτης του ολλανδικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) Γκέερτ Βίλντερς, σε ερώτησή του στην ολλανδική Βουλή, κάτω σώμα του κοινοβουλίου, προς τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Βίλντερς μιλώντας για την περιέγραψε την Ελλάδα ως "πηγάδι δίχως πάτο" το οποίο σπαταλά τα χρήματα των Ολλανδών φορολογουμένων σε "σουβλάκια και ούζο".

Στην ερώτηση προς τον κ. Νταίσελμπλουμ, την οποία ο Ολλανδός ακροδεξιός και αντιευρωπαίος ηγέτης συνυπογράφει με ακόμη δύο βουλευτές του κόμματός του και η οποία κατατέθηκε τη Δευτέρα γίνεται λόγος για το ποιο είναι το ποσοστό με το οποίο η Ολλανδία συμμετέχει στην ευρωπαϊκή δόση των 8,5 δισ. ευρώ η οποία θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα, καθώς και εάν συμφωνεί με την άποψη ότι «δεν μπορεί κάποιος να ξοδεύει όλα του τα χρήματα σε σουβλάκι και ούζο και μετά να ζητεί οικονομική βοήθεια».

Καταλήγοντας σε επιθετικό ύφος έναντι της Ελλάδας, οι τρεις ακροδεξιοί βουλευτές ερωτούν τον Γερούν Ντέισελμπλουμ πότε σκοπεύει να πει στους Έλληνες «ότι δεν θα ανταμείβονται πλέον για τις απάτες τους» και εάν σκοπεύει να ξεκαθαρίσει στην Ελλάδα ότι η Ολλανδία θα σταματήσει να ρίχνει χρήματα των φορολογουμένων της σε ένα «πηγάδι δίχως πάτο».

To PVV, μετά τις πρόσφατες εκλογές, είναι δεύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα στην Ολλανδία και θα έχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ