Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας άλλαξε ξαφνικά τον διάδοχό του: Είχε βάλει τον ανηψιό & τώρα ο γιος πήρε την θέση

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έδωσε τον θρόνο στο γιο του, χρήζοντάς τον νέο διάδοχο.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, ενώ είχε ορίσει ως διάδοχο του θρόνου τον ανηψιό του, άλλαξε αιφνιδιαστικά γνώμη.
Με βασιλικό διάταγμα, ο ανιψιός και διάδοχος του βασιλιά, Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει ότι ο 31χρονος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γιος του βασιλιά Σαλμάν, θα είναι ο επόμενος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το βασιλικό διάταγμα, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ απαλλάσσεται από όλα τα καθήκοντα του, ενώ ο ίδιος, διατέλεσε υπεύθυνος των υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας και εξάρθρωσε βομβιστική εκστρατεία της αλ Κάιντα την περίοδο 2003-2006.

Ακόμη και από την θέση του αναπληρωτή διαδόχου του θρόνου, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ήταν υπεύθυνος για τον πόλεμο στην Υεμένη, τον καθορισμό της ενεργειακής πολιτικής του βασιλείου, με παγκόσμιες επιπτώσεις, ενώ είχε ρόλο και στην κατάρτιση των σχεδίων για την οικονομική παρουσία της Σαουδικής Αραβίας, μετά την εποχή του πετρελαίου. Η προαγωγή του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν εγκρίθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο, ενώ η επίσημη τελετή αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ στην Μέκκα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ