Αλέξης Τσίπρας- Μπιναλί Γιλντιρίμ: "Είμαστε γείτονες, μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα, ας αντιμετωπίσουμε τα θέματα με ψυχραιμία"

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα.

Τη σταθερή πεποίθησή του ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μπορούν να αποβούν προς όφελος των λαών των δύο χωρών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός από την πλευρά του μίλησε για σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες και μοιράζονται την ίδια μοίρα.

Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τον κ. Γιλντιρίμ και αφού παρατήρησε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα γίνεται σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών, τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, σημείωσε: «Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στη Σμύρνη είχε ανοίξει μια πολύ ευρεία, θετική ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών και πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα, προκειμένου να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη αλλά και τη σχέση της συνεργασίας, διότι αποτελεί σταθερή πεποίθησή μας ότι αυτές οι σχέσεις της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας είναι που μπορούν να αποβούν προς όφελος των δύο λαών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ