Νίκη αλλά όχι θρίαμβος για τον Μακρόν- Απόλυτη πλειοψηφία με 341 έδρες

Το κόμμα République en Marche (REM) σε συμμαχία με το MoDem εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Το κόμμα "Δημοκρατία εμπρός" του Εμανουέλ Μακρόν, σε συμμαχία με το MoDem εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση με 341 από 566 έδρες, εξαιρουμένων 11 εδρών των Γάλλων του εξωτερικού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το REM καταλαμβάνει 300 έδρες και το MoDem 41.

Στην δεξιά, το κόμμα Les Republicains (LR) καταλαμβάνουν 113, το UDI (Union des démocrates et indépendants) 16 και τα διάφορα μικρότερα κόμματα της δεξιάς 6.

Από τις έντεκα περιφέρειες του εξωτερικού, οι 10 αναμένεται να περιέλθουν στο REM και η ενδέκατη στο UDI, διαμορφώνοντας πλειοψηφία 351 εδρών έναντι 577 στο κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν.

Συνολικά, χωρίς τις περιφέρειες των Γάλλων του εξωτερικού, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο, καταμετρήθηκαν 18.016.245 ψήφοι, επί 46.329.122 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Η αποχή-ρεκόρ διαμορφώθηκε στο 56,83%.

Οπως είχε εκτιμήσει το Ινστιτούτο Ipsos-Sopra Steria, ο  Εμανουέλ Μακρόν πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά όχι τον θρίαμβο που ήλπιζε.

Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός» και των συμμάχων του Modem κερδίζουν την απόλυτη πλειοψηφία με 361 έδρες στις 577 συνολικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις (319 έδρες για το κόμμα Μακρόν, 42 έδρες για το κεντρώο Modem).

Ορκισμένοι αντίπαλοι του Μακρόν, όπως η Μαρίν Λεπέν και ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λυκ Μελανσόν εξελέγησαν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ