Λονδίνο- Πολίτες διαδηλώνουν για την φονική πυρκαγιά & ζητούν την παραίτηση της Μέι- "Το αίμα είναι στα χέρια της κυβέρνησης"

Οι διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη, ενώ κριτικάρουν την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν έξω από το δημαρχείο του Κένσιγκτον και έκαναν έφοδο στο κτίριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν να διενεργηθεί έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες πήρε τέτοια έκταση η πυρκαγιά.

Η φωτιά, που προκλήθηκε από το διαμέρισμα ενός άντρα που έμενε στον 4ο όροφο, έχει εξοργίσει τους συγγενείς των αδικοχαμένων αλλά και των αγνοούμενων, αλλά και διαδηλωτών που βρέθηκαν έξω από την Ντάουινγκ Στριτ, και κρατώντας στα χέρια τους πλακάτ φώναζαν συνθήματα κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

Η στάση της πρωθυπουργού να μην συναντήσει τους πληγέντες κατά την επίσκεψή της στον φλεγόμενο πύργο, εξόργισε τους ίδιους και τους συγγενείς τους που φώναζαν "η Μέι πρέπει να φύγει".

 

 

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ένας θυμωμένος πολίτης που συμμετείχε στην διαμαρτυρία, φώναζε: "Τι κάνει εδώ η Τερέζα Μέι; Τι έκανε την Παρασκευή στον πύργο; Ας γυρίσει στο βολικό σπίτι της".

Μετά από την κριτική ωστόσο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε κονδύλι ύψους 5 εκ. λιρών για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ