Ο βασιλιάς του τσιμέντου παντρεύει την κόρη του στη Μεσσηνία με καλεσμένο τον Πούτιν - ο Φιλάρετος Καλτσίδης οργανώνει γαμήλιο «βασιλικό» γλέντι στο Βασιλίτσι

Κέντρο του διεθνούς jet set, των βασιλικών οικογενειών, των ηγετών της Ευρώπης, αλλά και πολλών Κροίσων επιχειρηματιών του πλανήτη αναμένεται να γίνει σε λιγότερο από 30 ημέρες η Πύλος!

Κέντρο του διεθνούς jet set, των βασιλικών οικογενειών, των ηγετών της Ευρώπης, αλλά και πολλών Κροίσων επιχειρηματιών του πλανήτη αναμένεται να γίνει σε λιγότερο από 30 ημέρες η Πύλος! Ο γάμος της κόρης του αποκαλούμενου «βασιλιά του τσιμέντου», Φιλάρετου Καλτσίδη, με Ελβετό επιχειρηματία θα αποτελέσει για όλη την κοσμική Ευρώπη το γεγονός του καλοκαιριού, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.




Ο πολυεκατομμυριούχος Ελληνορώσος  στις 30 του μηνός θα καμαρώσει την κόρη του νυφούλα και θα μεταφέρει για λίγες ημέρες στην Πύλο, όπου και θα γίνει ο πολιτικός γάμος, όλη τη χλιδή και την πολυτέλεια που συνηθίζει να έχει στη ζωή του. Η λίστα με τους καλεσμένους μοιάζει πιο πολύ με αυτή του περιοδικού «Forbes”, όταν δημοσιεύει τα ονόματα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, μιας και ο Φιλάρετος Καλτσίδης πάντα έχει μια τιμητική θέση σε αυτήν. Μάλιστα, το 2013 εμφανίστηκε εκεί ως ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου.



Στενή φιλία

Το κορυφαίο κοσμικό γεγονός, που περιμένει με αγωνία όλη η Ευρώπη, θα αποτελέσει τόσο για την Πύλο και τη Μεσσηνία, όσο και γενικότερα για την Ελλάδα μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για προβολή, καθώς αναμένεται, εκτός από τους εκλεκτούς καλεσμένους του Φιλάρετου Καλτσίδη, να παραβρεθούν στο γεγονός και πλήθος δημοσιογράφων και καναλιών του εξωτερικού. Ο «βασιλιάς του τσιμέντου», που δραστηριοποιείται κυρίως στη Ρωσία, διατηρεί στενή φιλία με δεκάδες ηγέτες κρατών εντός κι εκτός Ευρώπης, όπως και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που αναμένεται να είναι ένας από τους ξεχωριστούς καλεσμένους του. Ο Ελληνορώσος μεγιστάνας διατηρεί στενή φιλία επίσης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο 50χρονος Ελληνοπόντιος έχει διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ελληνική. Το όνομά του ήρθε στην ελληνική επικαιρότητα πριν από καιρό, καθώς συζητήθηκε έντονα από το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Πριν από μερικούς μήνες βρέθηκε και πάλι στην Πύλο, όταν την Κυριακή του Πάσχα τέλεσε τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου στο κτήμα του στην Κορώνη, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Προετοιμασίες

Με Learjet και θαλαμηγούς αναμένεται να φτάσουν οι καλεσμένοι του Έλληνα δισεκατομμυριούχου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες των «παραπολιτικών», ήδη έχει επιλεγεί το catering και ο μπουφές για το γαμήλιο τραπέζι, ο οποίος, εκτός από παραδοσιακά ρωσικά και ελληνικά εδέσματα, θα έχει πολλά πιάτα από τη γαλλική κουζίνα και φρέσκα θαλασσινά. Οι παραγγελίες, μάλιστα, έχουν γίνει από επιχειρήσεις της περιοχής, κάτι που ήταν επιλογή και εντολή του Έλληνα επιχειρηματία. Ο γάμος και η δεξίωση θα γίνουν στην πολυσυζητημένη βίλα – ανάκτορο στο Βασιλίτσι, όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν και πολλοί από τους υψηλούς καλεσμένους του, ενώ ήδη πολλά ξενοδοχεία της περιοχής έχουν δεχτεί κλήσεις για κρατήσεις από τους υπόλοιπους VIP που θα παραστούν για να τιμήσουν τους μελλόνυμφους. Τα μέτρα ασφαλείας, τόσο για το γάμο και τη δεξίωση, όσο και για τις υπόλοιπες ημέρες κατά τις οποίες θα φιλοξενηθούν οι καλεσμένοι στην πόλη της Πύλου, θα είναι φυσικά υψηλά, και έχει φροντίσει γι’ αυτό ο ίδιος ο επιχειρηματίας, κλείνοντας ειδική συμφωνία με εταιρεία σεκιούριτι. Εκείνες τις ημέρες η Πύλος αναμένεται να είναι η πιο ασφαλής περιοχή της Ελλάδας, αν όχι της Ευρώπης.
Επιβεβαίωση
Ο δήμαρχος Πύλου, Δημήτρης Καφαντάρης, επιβεβαίωσε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» το γάμο, που θα γίνει στις 30 του μηνός, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, αφού με τον Φιλάρετο Καλτσίδη γνωρίζονται πολλά χρόνια και διατηρούν πολύ καλές φιλικές σχέσεις. «Από τον Δήμο Πύλου δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο δήμαρχος αντιμετωπίζει κάθε γάμο και κάθε γεγονός το ίδιο όπως και κάθε δημότη του. Αναμφισβήτητα, ωστόσο, πρόκειται για  ένα γεγονός που στην περιοχή μας θα έχει να προσφέρει πολλά από την πλευρά της προβολής. Αξίζει να σημειώσουμε όμως, ότι ο Φιλάρετος Καλτσίδης είναι πάντα κοντά μας, αγαπάει και στηρίζει την Πύλο εδώ και πολλά χρόνια και όλοι οι κάτοικοι τον θεωρούμε, αλλά και τον αντιμετωπίζουμε ως έναν από εμάς, όπως άλλωστε και ο ίδιος θέλει. Τον θεωρούμε δικό μας  άνθρωπο και έχει ενταχθεί πλήρως στην κοινωνία μας. Βοηθάει ίσως και το γεγονός ότι μιλάει άπταιστα τα ελληνικά». Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μπορεί να πρόκειται για τον πλουσιότερο ομογενή, όμως οι επιλογές του και ο τρόπος ζωής του είναι ιδιαίτερα λιτός και απλός, τουλάχιστον όσο βρίσκεται στην Πύλο. Ο γάμος της κόρης του, βέβαια, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν βασιλικό γάμο, όπως δείχνουν και οι προετοιμασίες μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ