Αλέξης Τσίπρας σε Πρ. Παυλόπουλο: Καθοριστικό βήμα για την έξοδο από την κρίση (Βίντεο)

«Δόθηκε ένα σαφές μήνυμα για οριστικό τέλος των μνημονίων με το τέλος του τρίτου προγράμματος σε ένα χρόνο από σήμερα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός

«Καθοριστικό βήμα για την έξοδο από την πολυετή κρίση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, προσθέτοντας ότι «δόθηκε σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στην έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τη χθεσινή απόφαση «δόθηκε ένα σαφές μήνυμα για οριστικό τέλος των μνημονίων με το τέλος του τρίτου προγράμματος σε ένα χρόνο από σήμερα».

Τόνισε παράλληλα ότι «πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και όχι να χαλαρώσουμε σε αυτά τα τελευταία βήματα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη, που όμως, όπως είπε, «θα πρέπει να μεταφραστεί στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών σε μία προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των πληγών της κρίσης».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε παράλληλα θετικό το γεγονός ότι η χώρα έχει πλέον «ισχυρές συμμαχίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της.

«Η Ελλάδα βρίσκεται με πολλούς συμμάχους που την υποστηρίζουν στο διεθνές στερέωμα» είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι κρίσιμο «γιατί βρισκόμαστε σε γειτονιά με πολλές εντάσεις».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ