Οι ταινίες της εβδομάδας: Η μούμια και ένα ροκ ζευγάρι επιστρέφουν, το ελληνικό "Ξα μου" έρχεται να μας συγκινήσει

Πλούσιο το κινηματογραφικό μενού και αυτής της εβδομάδας.

Η Κατρίν Ντενέβ, η ελληνική ταινία της Κλειούς Φανουράκη, η Μούμια και η βιογραφία ενός ροκ ζευγαριού παίζονται από σήμερα στους κινηματογράφους.

Δείτε τις προτάσεις της εβδομάδας:

 

Όλα όσα αγαπήσαμε/ From the land of the moon

Σκηνοθεσία: Νικόλ Γκαρσιά



Μία γυναίκα, που κατάγεται από ένα μικρό χωριό στην Νότια Γαλλία, αναγκάζεται να παντρευτεί χωρίς την θέληση της  σε μία εποχή που το όνειρο της για αληθινή αγάπη λογαριάζεται από σκανδαλώδες έως και παρανοϊκό.

Μικρά Βήματα / Sagge Femme

Σκηνοθεσία: Μαρτίν Προβόστ



Μια χαρισματική μαία, με φυσικό ταλέντο και το πιο απαλό άγγιγμα αλλά μεθόδους που έρχονται σε αντίθεση με τη μοντέρνα ιατρική, αρχίζει να αμφισβητεί τη θέση και τις ικανότητες της. Μια μέρα δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα επιπόλαιη και πάντα υπερβολική ερωμένη του πατέρα της, η οποία έχει κάποια νέα και την πιέζει να βρεθούν, 30 χρόνια μετά το θάνατο του.

Η μούμια / The Mummy

Σκηνοθεσία: Άλεξ Κούρτζμαν.



Kάπου βαθιά στην έρημο, η θαμμένη, εδώ και 5000 χρόνια, Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ «ζωντανεύει» για να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο



Ξα Μου

Σκηνοθεσία: Κλειώ Φανουράκη



Στο «Ξα Μου», η κρητική γη αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης αλλά και οργανικό κομμάτι της ταινίας. Γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη, το φιλμ είναι μια ζωντανή συνύπαρξη μεταξύ ηθοποιών και μη ηθοποιών. Με τους Γιώργο Χωραφά, Λευτέρη Ελευθερίου, Σοφία Χιλλ, Άννα Φόνσου, Ζωή Χωραφά, Τατιάνα Καλάντζη, Νίκο Μπουσδούκο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνο Πετράκη κ.ά. να συναντούν ντόπιους αγρότες, αμπελουργούς, κτηνοτρόφους, τυροκόμους και ψαράδες, ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη μια αισιόδοξη ιστορία για όλες τις κρίσεις.



Αυτοκίνητα 3 / Cars 3

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Φι



Ξαφνικά, ο Κεραυνός Μακουίν θα βρεθεί αντιμέτωπος μια καινούργια γενιά απίστευτα γρήγορων αγωνιστικών αυτοκινήτων και μένει εκτός του αθλήματος που τόσο αγαπάει. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην πρώτη θέση, το #95 πρέπει να σκεφτεί αν η αγάπη του για τους αγώνες είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει την επιστροφή του.



Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα / Lasciati Andare

Σκηνοθεσία: Φραντσέσκο Αμάτο



Ο Ελία, χωρισμένος εδώ και λίγο καιρό από τη σύζυγό του Τζιοβάνα (Κάρλα Σινιόρις), μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του. Για την ακρίβεια μισό διαμέρισμα, αφού έχει χωρίσει απλώς το σπίτι που έμενε με τη γυναίκα του στα δύο.



Σίντ και Νάσνι / Sid and Nancy, 1986

Σκηνοθεσία: Άλεξ Κοξ



Ο Σιντ και η Νάνσι, γνωρίστηκαν το 1977, λίγο καιρό αφότου ο Σιντ έγινε μέλος του πανκ συγκροτήματος «The Sex Pistols». Ο Σίντ, πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης τον Φεβρουάριο του 1979, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της Νάνσι. Η ταινία, παρακολουθεί τη σχέση τους, και μετά τη διάλυση του πρωτοποριακού πανκ γκρουπ, έως την τραγική τους κατάληξη.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ