Bίντεο- Story: Έξαλλος 66χρονος πυροβολεί- Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής- Nεκρός ο δράστης

Ένας 61χρονος άνοιξε πυρ σε γήπεδο μπέιζμπολ, τραυματίζοντας έναν Ρεπουμπλικανό βουλευτή.

Ένας άνδρας που είχε αναρτήσει σε κοινωνικά δίκτυα μηνύματα γεμάτα θυμό εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλων Ρεπουμπλικανών άνοιξε πυρ χθες σε μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών που προπονούνταν για έναν αγώνα μπέιζμπολ για φιλανθρωπικό σκοπό.

Από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και άλλα τρία άτομα.

Ο ένοπλος, που η αστυνομία είπε ονομαζόταν Τζέιμς Χότζκινσον, 66 ετών, από το Μπέλβιλ του Ιλινόι, πυροβόλησε επανειλημμένως στους άνδρες που έπαιζαν σε γήπεδο του μπέιζμπολ στο προάστειο της Βιρτζίνια, Αλεξάντρια, κοντά στην Ουάσιγκτον.

Ο Χότζκινσον τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία του Καπιτωλίου που βρέθηκαν στον χώρο, και η αστυνομία είπε αργότερα ότι πέθανε στο νοσοκομείο.

Ο Στιβ Σκαλίς, τρίτος τη τάξει Ρεπουμπλικανός στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πυροβολήθηκε στον γοφό.

Του παρείχε πρώτες βοήθειες ο συνάδελφος βουλευτής και γιατρός Μπραντ Ουένστραπ, προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κατάγματα, τραύματα εσωτερικών οργάνων και σοβαρή αιμορραγία σύμφωνα με το νοσοκομείο. Ο Σκαλίς παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Χθες βράδυ ο πρόεδρος Τραμπ επισκέφθηκε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Σκαλίς και αργότερα δήλωσε στο Twitter ότι ο βουλευτής «είναι άσχημα».

Νωρίτερα είχε πει ότι ο 51χρονος βουλευτής της Λουιζιάνα είναι καλός φίλος, αναφέροντας, "Είναι πατριώτης και μαχητής. Θα ανανήψει από αυτήν την επίθεση".

Σοκ από το βίντεο της επίθεσης

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει τι ακριβώς συνέβη τη στιγμή των πυροβολισμών.

Σε αυτό, οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές φαίνονται να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο, και λίγο μετά ένας από αυτούς πέφτει τραυματισμένος στο χορτάρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πυροβολισμοί συνέχισαν να πέφτουν βροχή από το όπλο του δράστη.

Περιγράφοντας τη σκηνή στο γήπεδο, οι βουλευτές είπαν ότι άκουσαν δυνατούς κρότους σαν από πυροτεχνήματα και είδαν 15 με 20 άτομα να πέφτουν στο έδαφος.

Μιλώντας για τον δράστη, ο βουλευτής Τζο Μπάρτον, επικεφαλής της ομάδας μπέιζμπολ, είπε: «Όταν άρχισε να πυροβολεί, πυροβολούσε με σκοπό να σκοτώσει. Δόξα τω Θεώ, δεν ήταν πολύ καλός σκοπευτής».

Ένας βοηθός βουλευτή και μία πρώην βοηθός που τώρα εργάζεται σε λόμπι ήταν μεταξύ των τραυματιών, ενώ ένας αστυνόμος του Καπιτωλίου επίσης έφερε τραύμα από πυροβολισμό.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Αλεξάντρια Μάικ Μπράουν χαρακτήρισε την κατάσταση «όχι μόνο χαοτική, αλλά εμπόλεμη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ