Λονδίνο: Φλέγεται ουρανοξύστης 27 ορόφων με εκατοντάδες ενοίκους - Θυμίζει 9/11 & Δίδυμους Πύργους- 6 οι νεκροί (Φωτό - Βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα σε πύργο 27 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο. 

Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian, έξι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την τρομεροί πυρκαγιά.

Τουλάχιστον τριάντα ένοικοι από τον πύργο διαμερισμάτων στο δυτικό Λονδίνο που καίγεται, έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία.

Την ύπαρξη θυμάτων από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πύργο 27 ορόφων στα δυτικά του Λονδίνου περίπου στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρετανίας, με τον ακριβή ωστόσο αριθμό των νεκρών να παραμένει αδιευκρίνιστος.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν εγκωβισμένοι στο κτίριο, ωστόσο μαρτυρίες κάνουν λόγο για ανθρώπους που επιχειρούν να κατέβουν δένοντας σεντόνια και χρησιμοποιώντας τα ως σχοινιά, ενώ άλλοι πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες από τη The Sun.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, υπηρεσία ασθενοφόρων και πυροσβεστική) δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία για τους τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πύργος (Grenfell Tower) είχε 120 διαμερίσματα.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 200 πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν την φωτιά. Δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν υπάρχουν θύματα.

Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης.

Υπάρχουν φόβοι μήπως το κτίριο μετά την φωτιά καταρρεύσει και οι αρχές είναι σε επιφυλακή.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου» σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.

 

Δείτε live εικόνα από τον πύργο που φλέγεται.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ