Ο Θάνος Ασκητής παρουσιάζει νέα έρευνα: Το πολύ σεξ μεγαλώνει το... πέος! Πώς;

Άντρες μπορείτε να χαρείτε και να το ρίξετε στο...σεξ.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Exeter που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Evolution Journal, δίνεται το πράσινο φως στο «πολύ σεξ» - στις συχνές δηλαδή σεξουαλικές επαφές από τη μία, ενώ από την άλλη οι συχνές αυτές επαφές βοηθούν στο να μεγαλώνει το πέος στον άνδρα!

Οι ερευνητές μελέτησαν βέβαια όχι ανθρώπους αλλά …σκαθάρια! Ναι, σκαθάρια, όπου τα γεννητικά τους όργανα μεγάλωναν σε μέγεθος με εκείνα των σκαθαριών που δεν είχαν σεξουαλικές επαφές. 

Πέρα όμως από τα οφέλη στα αρσενικά σκαθάρια, επωφελήθηκαν και τα θηλυκά, καθώς και σε εκείνα παρατηρήθηκαν αλλαγές στα γεννητικά τους όργανα.

Όπως συμπλήρωσε και ο επικεφαλής της συγκεκριμένης βρετανικής μελέτης, καθηγητής Μέγκαν Χεν, «Όταν συμβαίνει μία αλλαγή στο ένα φύλο, συμβαίνει και στο άλλο. 

Συνήθως τα δύο φύλα εξελίσσονται μαζί… Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό. Κατ' αυτό τον τρόπο, όταν συντελούνται αλλαγές στο αναπαραγωγικό σύστημα του ενός φύλου, εντοπίζονται αλλαγές και στο άλλο φύλο. 

Αυτό στην επιστημονική κοινότητα είναι γνωστό και ως “συνεξέλιξη”».

Πέρα από τις δύο ομάδες σκαθαριών που μελετήθηκαν, έγινε και συγκριτική μελέτη με αποτελέσματα ερευνών από 10 γενιές, όπου και πάλι βγήκαν τα ίδια συμπεράσματα: 

Tα ζώα που έκαναν περισσότερο σεξ , είχαν μεγαλύτερα γεννητικά όργανα, όπως αναφέρει το askitis.gr.

Ο καθηγητής Πολ Χόπγουντ του Πανεπιστημίου του Exeter δήλωσε: «Αν και δεν γνωρίζουμε με ποιο τρόπο το σεξ συμβάλλει στην ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το συχνό ζευγάρωμα μπορεί να οδηγήσει σε εξελικτικές αλλαγές αναφορικά με το σχήμα των γεννητικών οργάνων των σκαθαριών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ