Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Μενίδι για την εύρεση του δολοφόνου του 11χρονου - Συλλήψεις και προσαγωγές (Φωτό - Βίντεο)

Οι κάλυκες που βρέθηκαν εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι από πρόσφατους πυροβολισμούς ή παλαιότερους και αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το τραγικό συμβάν.

Τεράστια επιχείρηση της ΕΛΑΣ βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χτες το βράδυ μετά το τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή κατά την διάρκεια σχολικής γιορτής από αδέσποτη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι.

Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί ξεχύθηκαν στους δρόμους και στα γύρω σπίτια στην περιοχή του Μενιδίου για να βρουν τον δολοφόνο του παιδιού.

Μαρτυρίες των κατοίκων έκαναν λόγο για άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα το βράδυ της Πέμπτης και πως η κατάσταση στην περιοχή έχει ξεφύγει.

Μέχρι αργά το βράδυ οι αστυνομικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει 22 κατ’ οίκον έρευνες και είχαν προχωρήσει σε 31 προσαγωγές. Παράλληλα τρία άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικά.

Από τις έρευνες βρέθηκαν 18 κάλυκες 9mm (ίδιου διαμετρήματος με τη βολίδα που σκότωσε τον μαθητή), 1 κάλυκας 7.62mm, 7 σφαίρες πυροβόλου όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα.

Οι έρευνες, με βάση τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής, εστιάζονται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά και στον οποίο έχουν μπει οι αστυνομικές δυνάμεις και περνούν από "ψιλό κόσκινο" ολόκληρο τον χώρο, σπιθαμή προς σπιθαμή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Αστυνομίας, γινόταν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ολοκληρωθεί με θετική έκβαση η έρευνα πριν τη δύση του ηλίου, καθώς απαγορεύονται από το νόμο παρόμοιες έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός ειδικών περιπτώσεων. Ωστόσο έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εντοπιστεί και θα συλληφθεί ο δράστης.

Για το λόγο αυτό υπάρχει πραγματικός αποκλεισμός στην περιοχή από δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, τις Ειδικές Δυνάμεις, ομάδες ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και από την αστυνομία της Δυτικής Αττικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς πολλά σπίτια είναι κλειστά και κλειδωμένα, αφού όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν άρον άρον, όταν είδαν πως αρχίζει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως οι μέχρι τώρα έρευνες οδηγούν σε συγκεκριμένο χώρο μέσα στον οικισμό, όπου πιθανολογείται ότι έχουν πέσει οι πυροβολισμοί.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ερευνούν γενικότερα για όπλα, ναρκωτικά και άλλα στοιχεία παράνομων δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Σε ότι αφορά τους κάλυκες που βρέθηκαν αρχικά σε οικόπεδο, εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι από πρόσφατους πυροβολισμούς ή παλαιότερους και αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το τραγικό συμβάν.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει σήμερα πορεία στις 19:00 το απόγευμα από το κέντρο της πόλης μέχρι τον καταυλισμό των Ρομά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ