Έρευνα Keeppet: Οι Έλληνες απέκτησαν περισσότερα κατοικίδια τα χρόνια της ελληνικής κρίσης - Πόσα ξοδεύουν το μήνα

To 68% των ιδιοκτητών κατοικιδίων ξοδεύει έως 50 ευρώ τον μήνα για τη φροντίδα του κατοικιδίου του.

Ίσως να είναι δύσκολο να συντηρείς και άλλα άτομα στο νοικοκυριό σου την περίοδο της κρίσης, αλλά από ότι φαίνεται οι Έλληνες έχουν ανάγκη τους τετράποδους φίλους στο σπίτι.

Σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα, τα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες απέκτησαν περισσότερα κατοικίδια.

Μάλιστα, το 68% των ιδιοκτητών κατοικιδίων ξοδεύει έως 50 ευρώ τον μήνα για τη φροντίδα του κατοικιδίου του.

Η έρευνα που πραγματοποίησε το www.Keeppet.gr τον Απρίλιο δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι από 26 ως 55 ετών κατά κύριο λόγο (75%) και έχουν αποκτήσει το κατοικίδιό τους μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης καθώς οι περισσότεροι (63%) δηλώνουν ότι το έχουν από 0 ως 7 χρόνια.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι πιο πολλοί (62%) θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο κατοικίδιο στο μέλλον, στοιχείο που δείχνει την δυνατή σχέση που έχουν αναπτύξει με τα ζωάκια τους.

Πιο φιλόζωοι είναι οι Αθηναίοι καθώς το 66% των ερωτωμένων απάντησε ότι μένει στην Αθήνα, το 17% στη Θεσσαλονίκη και το 17% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

H έρευνα έδειξε ότι το 64% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ξοδεύουν ως 50 ευρώ το μήνα για τα ζωάκια τους ενώ ένα 20% βάζει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη καθώς ξοδεύει ως 80 ευρώ μηνιαίως.

«Δημοφιλέστερο» κατοικίδιο είναι ο σκύλος καθώς σε ποσοστό 85% οι ιδιοκτήτες λένε ότι έχουν σκύλο, ενώ οι γάτες ακολουθούν με 38% (πολλοί ιδιοκτήτες έχουν και τα δύο). Το 11% έχει πουλιά ενώ το 15% έχει κουνέλι, ερπετό ή ψάρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ