Η ελληνική εταιρεία ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ Τεχνολογίες Ανακύκλωσης παίρνει επιχορήγηση από την ΕΕ ύψους 983.675 ευρώ

Η χρηματοδότηση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τον κατάλογο με τις 69 καινοτόμες μικρές επιχειρήσεις από 21 χώρες, που θα λάβουν συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ για τη φάση 2 του Μηχανισμού για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις από το εμβληματικό πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Μεταξύ αυτών και στο πλαίσιο της θεματικής που αφορά την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων στους τομείς της δράσης για το κλίμα, του περιβάλλοντος καθώς και τη αποδοτικότητας πόρων και πρώτων υλών, επιλέχθηκε μία ελληνική εταιρεία, η ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ Τεχνολογίες Ανακύκλωσης Ε.Π.Ε., η οποία θα λάβει 983.675 ευρώ για το έργο PROMETHEUS.

Η χρηματοδότηση στο πλαίσιο της φάσης 2 του μέσου για τις ΜΜΕ δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα να επενδύσουν σε δραστηριότητες καινοτομίας όπως επίδειξη, δοκιμές, πιλοτικές εφαρμογές, αναβάθμιση και μικρογράφηση, καθώς και την ανάπτυξη ενός ώριμου επιχειρηματικού σχεδίου για το προϊόν τους.

Από την έναρξη του προγράμματος την 1η Ιανουαρίου 2014, 710 ΜΜΕ έχουν επιλεγεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της φάσης 2.

Δείτε εδώ όλους τους ωφελούμενους.
 

 

Σχετικά με την εταιρεία ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ Τεχνολογίες Ανακύκλωσης Ε.Π.Ε.

Η εταιρεία ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ Τεχνολογίες Ανακύκλωσης Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό την ανακύκλωση απενεργοποιημένων καταλυτικών μετατροπέων αυτοκινήτων.

Το 2002 επεκτάθηκε στην κατασκευή/εμπορία νέων ετοίμων προς τοποθέτηση καταλυτικών μετατροπέων αυτοκινήτων ως ανταλλακτικά εφάμιλλα των γνησίων (aftermarket).

Το 2007 επεκτάθηκε στην εμπορία εξατμίσεων αυτοκινήτου εγκαινιάζοντας συνεργασία με μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού.
 
Η επιχείρηση διαθέτει γραφεία 120 τ.μ. στο Πολύγωνο Αττικής, πλήρως αδειοδοτημένη μονάδα κατασκευής νέων καταλυτικών μετατροπέων αυτοκινήτων και προεπεξεργασίας απενεργοποιημένων καταλυτών στην Ακαδημία Πλάτωνος συνολικής στεγασμένης έκτασης 620 τ.μ. και αποθήκη στην Θεσσαλονίκη (60 τ.μ.).
 
Σήμερα, η επιχείρηση συνεργάζεται με τρεις από τους μεγαλύτερους οίκους παραγωγής εξατμίσεων στον κόσμο (Walker-Γαλλία, Klarius-Αγγλία, Eberspaecher-Γερμανία). Τα σώματα των καινούριων καταλυτικών μετατροπέων της επιχείρησης κατασκευάζονται στο εξωτερικό. Η έγκριση τύπου της οδηγίας R-103 έχει ληφθεί στο εμπορικό σήμα της ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ Ε.Π.Ε.
 
Τέλος, η επιχείρηση ανακυκλώνει απενεργοποιημένους καταλύτες αυτοκινήτων. Η επιχείρηση έχει λάβει άδειες συλλογής/μεταφοράς απενεργοποιημένων καταλυτικών μετατροπέων αυτοκινήτων και από τις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ διαθέτει άδεια αποθήκευσης και προεπεξεργασίας για τις εγκαταστάσεις της στην Ακαδημία Πλάτωνος Αττικής.

Έχει συμβληθεί με το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων τέλους ζωής (ΕΔΟΕ Α.Ε.) και συνεργάζεται με έναν μεγάλο αριθμό συνεργείων και διαλυτηρίων της χώρας.
 

ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ:

-Απενεργοποιημένοι κεραμικοί και μεταλλικοί μονόλιθοι προς εξαγωγή για την ανάκτηση πολυτίμων μετάλλων (Πλατίνα, Παλλάδιο, Ρόδιο).

-Νέοι έτοιμοι προς τοποθέτηση aftermarket καταλυτικοί μετατροπείς αυτοκινήτου.
 
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ:

-Εμπορία εξατμίσεων αυτοκινήτου.

-Εμπορία παρελκόμενων εξατμίσεων αυτοκινήτων (π.χ. αισθητήρες λ, σπιράλ, κλπ.).
 
Τα στελέχη της επιχείρησης θεωρούνται τα πιο έμπειρα και τα πιο καλά καταρτισμένα στην εν λόγω αγορά και εξ αυτού του λόγου καλούνται συχνά να δώσουν στοιχεία σε έρευνες είτε του Υπουργείου Περιβάλλοντος είτε και στον τύπο (ηλεκτρονικό και γραπτό). 
 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.monolithos-catalysts.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ