Βρετανικές εκλογές: Χωρίς αυτοδυναμία η κυβέρνηση δείχνει το exit poll

Για την αυτοδυναμία απαιτούνται 326 έδρες σε σύνολο 650.

Σύμφωνα με το κοινό κοινό exit poll που πραγματοποίησε η εταιρεία Ipsos για λογαριασμό των BBC, ITV και SKy News, οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι αναμένεται να εκλέξουν 314 βουλευτές, οι Εργατικοί 266, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα 34 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 14 έδρες, και οι Πράσινοι 1 έδρα.

Το Κόμμα για την Ανεξαρτησία της Βρετανίας (UKIP) φέρεται να μένει εκτός κοινοβουλίου.

Για την αυτοδυναμία απαιτούνται 326 έδρες σε σύνολο 650. Η εκλογική βραδιά αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σύμφωνα με το BBC είναι πιθανό οι Συντηρητικοί να καταφέρουν τελικά να κερδίσουν την αυτοδυναμία.

Εάν το αποτέλεσμα που προβλέπουν τα exit polls επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την Τερέζα Μέι. Για «ολοκληρωτικά καταστροφικό» αποτέλεσμα για το κόμμα και την Βρετανίδα πρωθυπουργό έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όσμπορν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Το θρίλερ με την αυτοδυναμία επηρέασε άμεσα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τη μόνη χρηματαγορά που παρέμεινε ανοικτή ως αργά το βράδυ. Η στερλίνα σημείωσε πτώση έναντι του δολαρίου αμέσως μετά την ανακοίνωση του exit poll, φτάνοντας τα 1,2792 δολάρια, καθώς και έναντι του ευρώ στο 1,14.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ