Η Ελευσίνα ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Αισχυλίων καθώς ετοιμάζεται να στεφθεί "Βασίλισσα"- Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Αισχυλίων 2017.

Η Ελευσίνα, πόλη βιομηχανική αποτελεί μια ισχυρή μεταφορά των κοινωνικών και γεωπολιτικών δυναμικών της μετα-βιομηχανικής Ευρώπης. Σε αυτές τις ρίζες επιστρέφει η Ευρώπη, αναθέτοντας στην Ελευσίνα τον ρόλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.

Οι προσπάθειες του Δήμου για την πολιτιστική άνθηση της περιοχής αποδίδουν καρπούς και ένας από αυτούς είναι τα "Αισχύλια 2017".

«Τα Αισχύλεια από το 1975 που πρωτοξεκίνησαν, αξιοποιήθηκαν από όλες τις μέχρι τώρα Δημοτικές Αρχές για να προβάλλουν την άλλη εικόνα της πόλης, αυτήν που δεν βλέπει όποιος την προσπερνά με ταχύτητα από την εθνική Οδό» δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς σήμερα το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου του φεστιβάλ της Ελευσίνας .

Η πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. και μέλος της Επιτροπής Αισχύλεια Κωνσταντίνα Μαρούγκα, πάλι, τόνισε το ρόλο που έπαιξε το Φεστιβάλ Αισχύλειων στην κατάκτηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 τονίζοντας πώς το στερεότυπο της υποβαθμισμένης πόλης "πίσω από τους καπνούς και τις σκουριές" παραμερίζεται με τη δυναμική παρουσία μίας πόλης που ξέρει, θέλει και μπορεί να μεταμορφωθεί σε βιώσιμη και δημιουργική οντότητα.

Τι θα δούμε φέτος στα Αισχύλεια;
Από τις 9 Ιουνίου ως τις 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν περίπου 60 εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, διεθνές συνέδριο, περφόρμανς, διαλέξεις, ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, πάρτυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος- Baumstrasse, συναυλίες όπως του Γιάννη Αγγελάκα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και κάνουν μετά την καθιερωμένη τους στάση στο Παλαιό Ελαιουργείο, το Industrial Revival: See the sound / Feel the Space, μια αναβίωση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών χώρων μέσω των οπτικοακουστικών τεχνών, αλλά και τον 3ο ημιμαραθώνιο «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ