Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στη γενέτειρα του στα Χανιά με ριζιτικά & χειροκροτήματα (Φωτό - Βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε την σημαία που ήταν τυλιγμένο το φέρετρο του πατέρα του, ενώ τα παράσημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παραδόθηκαν στις κόρες του.

Νωρίτερα έφτασε η σορός του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο νεκροταφείο Αργουλιδέ Χανίων, με θέα στα Λευκά Ορη, που ο ίδιος είχε επιλέξει επί κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου.

Τον αποχαιρέτησαν με ριζίτικα τραγούδια, χειροκροτήματα, μπαλοθιές ενώ το στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές με πυροβολισμούς.

Mαυροφορεμένοι Kρητικοί, καθώς και ο Μανώλης Κονταρός με τον Νίκο Ζωιδάκη είπαν αντίον στον πρώην πρωθυπουργό με το παρακάτω ριζίτικο:

Σε ψηλό βουνό, 

σε ριζιμιό χαράκι, 

κάθεται έν’ αητός.



Βρεμένος, χιονισμένος

ο καημένος και παρακαλεί.

Και παρακαλεί

τον ήλιο ν’ ανατείλει.



Ήλιε ανάτειλε ήλιε ανάτειλε.



Ήλιε λάμψε και δώσε

για να λιώσουνε

χιόνια από τα φτερά μου

και τα κρούσταλλα

από τ’ ακράνυχά μου.



Ήλιε ανάτειλε ήλιε ανάτειλε.

Λίγο πριν η σορός του κατέβει στην τελευταία το κατοικία, ο αγαπημένος του εγγονός, που φέρει το ίδιο όνομα με τον εκλιπόντα, ο νεαρός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του Κυριάκου, απέβεσε ευλαβικά επάνω στο φέρετρο την κατσούνα του, την κρητική γκλίτσα.

Απαρηγόρητα τα παιδιά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Κατερίνα και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, απέδωσαν το ύστατο χαίρε στον πατέρα τους. Ενώ χιλιάδες κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Χανίων, ξέσπασαν σε αυθόρμητο χειροκρότημα.

Στην Κρήτη εκτός από την οικογένεια εκλιπόντος έχουν μεταβεί για να παραστούν στην ταφή στελέχη της ΝΔ, βουλευτές αλλά και εκπρόσωποι του επιχερηματικού κόσμου.

Μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ