Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το Mega - Νέος ιδιοκτήτης και για Τα ΝΕΑ, Το ΒΗΜΑ & όλο το ΔΟΛ

Η διαδικασία κατάθεσης προσφορών έληξε το μεσημέρι και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πια είναι η επικρατέστερη.

Τέσσερις είναι,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. 

Εξ αυτών οι τρεις αφορούν τον ΔΟΛ (συμμετοχή στο Μega, έντυπα κ.τλ.) και δυο τα ακίνητα που πωλούνται σε ξεχωριστό διαγωνισμό.

Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε προσφορά 22.892.600 ευρώ, την υψηλότερη από τις άλλες εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές, δηλαδή του Ιβάν Σαββίδη, της κυπριακής εταιρείας Vegata και της εταιρείας Centric του Ροδόλφου Οντόνι.

Ο πλειοδότης Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις ιστορικές εφημερίδες Τα Νέα και το Βήμα, το 22,11% των μετοχών του Mega, τις ιστοσελίδες, in,gr, vima.gr και nea.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM το 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ.

Οι άλλες τρεις προσφορές είναι του Ιβάν Σαββίδη στα 11.926.000 ευρώ, της εταιρείας VEGATA κυπριακών συμφερόντων με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μίας αγγλικής εταιρείας, η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προέκυψε πρόβλημα με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής από την εταιρεία DIMERA συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη ωστόσο αυτό λύθηκε καθώς συμφωνήθηκε η DIMERA να καταθέσει εγγυητική μέσω τραπεζιτικής επιταγής, η οποία ισοδυναμεί με μετρητά (πληρωτέα από την τράπεζα επί τη εμφανίσει). 

Με την παραπάνω φόρμουλα, η DIMERA κάλυψε την υποχρέωση της εγγυητικής

Ο δεύτερος πλειοδοτικός διαγωνισμός που έληξε σήμερα 31 Μαΐου το μεσημέρι αφορά μεταξύ άλλων στο ποσοστό που κατέχει ο ΔΟΛ (σ.σ. περί το 22%) στην Τηλέτυπος (Mega), στα έντυπα που εκδίδει ο Οργανισμός και στη συμμετοχή στην Ίριδα. 

Σε ξεχωριστό διαγωνισμό εκποιούνται τα ακίνητα.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ