Ισχυρή έκρηξη στο Καμπούλ- Δεκάδες νεκροί & εκατοντάδες τραυματίες (Φώτο & Βίντεο)

Μία μεγάλη έκρηξη έγινε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σήμερα το πρωί, μ' ένα μαύρο σύννεφο καπνού να πλανάται πάνω από κέντρο της πόλης, κοντά στην περιοχή που βρίσκονται το προεδρικό παλάτι, αλλά και οι ξένες πρεσβείες.

Μακελειό το πρωί της Τετάρτης στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ από μεγάλη έκρηξη στην περιοχή που βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες και το προεδρικό παλάτι. Πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera, αναφέρουν ότι τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί και πάνω από 300 οι τραυματίες, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα αιχμής.

Τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, καταστράφηκαν από ωστικό κύμα.

Νωρίτερα ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua:  "Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα, ενώ έπαθαν καταστροφές κτίρια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση".

 

 

Επισήμως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 90 είναι οι τραυματίες, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι 320 και οι νεκροί 50. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και εργαζόμενοι στις ξένες πρεσβείες που βρίσκονται στην περιοχή. «Δεν είναι σαφές αυτήν την στιγμή εάν μέλη του διπλωματικού προσωπικού έχουν πληγεί», δήλωσε στο Reuters πηγή από την γερμανική πρεσβεία. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ