Πρέπει να την δοκιμάσετε: Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο του Έκτορα Μποτρίνι

Φτιάξτε αυτό το μοναδικό γλυκό που θα παολαύσει όλη η οικογέναι με τις οδηγίες του διάσημου σεφ  Έκτορα Μποτρίνι.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια

Για τη ζύμη

2 αυγά

100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

100 γρ. αλεύρι

70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

100 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι μπέκιν

2 κ.σ. γάλα

Για το crumble

100 γρ. αλεύρι

80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου

80 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνουμε το crumble. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την πούδρα αμυγδάλου με τα δάχτυλά μας και το κάνουμε τρίμματα.

Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε τη ζύμη. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα δύο αυγά και μετά το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, το γάλα και το ζεστ από το πορτοκάλι.

Αν η ζύμη είναι λίγο πηχτή βάζουμε χυμό από ½ πορτοκάλι.

Προσθέτουμε μέσα και τα μήλα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε τη φόρμα από μία τούρτα που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.

Ρίχνουμε το μείγμα από τη ζύμη και το απλώνουμε. Βάζουμε επάνω τη μαρμελάδα και ύστερα προσθέτουμε το crumble.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

 

Who is Who


Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Γνωρίζει 5 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. 

Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας. 

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 Αστέρια της Michelin στο Μονακό/Γαλλία για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco». 

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.

Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009 έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ