Σας προσκαλώ στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Νησί Πέρα από την Ακτή» την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η αγγλική εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων Mythworld Entertainment σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ διοργανώνουν την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση ενός νέου πρωτότυπου ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο «Το Νησί Πέρα από την Ακτή» (συγγραφέας: Γιώτα Αγγελοπούλου) την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 στο Φουαγιέ Ισογείου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Πάμε Δημοτικό; Πάμε Πειραιά;» και τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, γεγονός σπάνιο στο χώρο των εκδόσεων.

Την εκδήλωση και το πάνελ των ομιλητών θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Εντός του 2017, θα ακολουθήσει σειρά παρουσιάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό συμπεριλαμβανομένης μεγάλης εκδήλωσης με παράλληλη έκθεση ζωγραφικής και ψηφιακής έκθεσης φωτογραφίας.

Με την έκδοσή του το βιβλίο επιχειρεί να ενισχύσει την τουριστική, πολιτιστική και εκπαιδευτική προοπτική του Πειραιά μέσα από την διάδοση της ιστορίας του και της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

Το βιβλίο προβάλλει με μυθιστορηματικό ύφος την αυθεντική εικόνα της ζωής στον Πειραιά, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, μέσα από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, τα οποία διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του 19ου αιώνα και αποτυπώθηκαν με τα πιο έντονα χρώματα στα πρωτότυπα χρονικά και τις αυτοβιογραφίες 95 ξένων περιηγητών.

Η συγγραφέας, με τη βοήθεια των δύο αφηγητών-ηρώων, Hans Christian Andersen και Bayard Taylor, καταφέρνει να συνθέσει το ψηφιδωτό τής ελληνικής κοινωνίας του 19ου αιώνα συνδέοντας με ευρηματικό τρόπο, τόνους ρομαντισμού και αναπόλησης, όλες τις πληροφορίες των περιηγητών (μεταξύ των οποίων οι γνωστοί συγγραφείς Fredrika Bremer και Mark Twain καθώς και ο Charles Tuckerman, ο πρώτος Αμερικανός υπουργός κάτοικος της Ελλάδας) επικαλούμενη τις αυθεντικές μαρτυρίες, αναμνήσεις, προβληματισμούς και εντυπώσεις τους για τον Πειραιά, την Ελλάδα και τους κατοίκους της.

Το εξώφυλλο του βιβλίου και οι εικονογραφημένες ενθέσεις έχουν φιλοτεχνηθεί από τον γνωστό Έλληνα ζωγράφο Βαγγέλη Τζερμιά, ώστε το μοναδικό αφηγηματικό ταξίδι να γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό.

Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα και καλύπτει αναγνωστικό κοινό όλων των ηλικιών, από 12 ετών και άνω.

Αρχικά θα κυκλοφορήσει στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, σε έντυπη και on-line μορφή, με διεθνή κυκλοφορία στα μεγαλύτερα on line e-book stores του κόσμου.

Περίληψη...

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, βαθιά λυπημένος από αναπάντεχα γεγονότα στη ζωή του, το φθινόπωρο του 1865 αποφασίζει να ταξιδέψει στη Στοκχόλμη για να συναντήσει την αγαπημένη του φίλη, Φρεντρίκα Μπρέμερ. 

Η συνάντηση μαζί της  και το θλιβερό γεγονός που θα ακολουθήσει τον κάνουν να αναπολήσει το παρελθόν του και τις ξεχωριστές στιγμές που έζησε στις περιπλανήσεις του στην Αθήνα και τον Πειραιά το 1841. 

Με την αστείρευτη φαντασία του αποκαλύπτει εντυπωσιακά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στον τόπο εκείνο και που ποτέ δεν έτυχε να γράψει γι’ αυτά.

Στο αφηγηματικό ταξίδι του τον συνοδεύει ο Αμερικανός συγγραφέας και ποιητής Μπάγιαρντ Τέιλορ. 

Το 1856, κατεβαίνοντας από την Αρκτική ζώνη, επισκέπτεται τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στην Κοπεγχάγη και μετά ταξιδεύει στην Ελλάδα κάνοντας πραγματικότητα την δυνατή επιθυμία που είχε από παιδί.

Ξεδιπλώνοντας συναισθήματα, γεγονότα και εικόνες από τον Πειραιά και τα περίχωρα, η Ελλάδα στα μάτια του Τέιλορ φάνταζε ως το “γήπεδο ποδοσφαίρου όλης της Ευρώπης”, όπως ακριβώς ήταν γραμμένο το σύνθημα με μαύρη μπογιά επάνω στο μνημείο του Καραϊσκάκη...

 

Η συγγραφέας

H Γιώτα Αγγελοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά, με μεταπτυχιακές σπουδές σε marketing, αλλά από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας της την κέρδισε ο χώρος της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες ως κειμενογράφος και υπεύθυνη δημιουργικού. 

Έχει δημιουργήσει σημαντικές διαφημιστικές καμπάνιες για πολύ γνωστές ελληνικές και διεθνείς μάρκες, υπηρεσίες και εταιρείες. 

Από το 2003, συμμετέχει στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ τηλεόρασης, licensing και merchandising ως concept maker εκπαιδευτικών παιχνιδιών και τηλεοπτικών formats με σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις στα projects “Mythomachy” και “Odyssey”.

Το 2013, της ανατέθηκε η έρευνα και η επιμέλεια της ιστορίας του Πειραιά για την παρουσίαση του δήμου στις εκδηλώσεις της Μασσαλίας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2013. Τότε αποφάσισε να τολμήσει και να γράψει το πρώτο της βιβλίο, “Το Νησί πέρα από την Ακτή”. 

Συνεχίζει να εργάζεται ως κειμενογράφος και αρθρογράφος. 
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

 

Ο εικαστικός δημιουργός

Ο Βαγγέλης Τζερμιάς, διακεκριμένος Έλληνας ζωγράφος, γεννήθηκε στη Νεάπολη Λασιθίου της Κρήτης. 

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Accademia di Belli Arte di Firenze, στην Ιταλία, και συνέχισε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας αποφοιτώντας με άριστα από το τμήμα ζωγραφικής του Δημήτρη Μυταρά και το Εργαστήριο του Ηλία Δεκουλάκου. 

Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως των Βρυξελλών στο Βέλγιο (2001), Emigre στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (2010), “No return” Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού στο Βερολίνο (2012). Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ έργα του κοσμούν δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, μεταξύ αυτών της Εθνικής Τράπεζας, του Μουσείου Αιγαίου, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, της Γενικής Τράπεζας, του Ναυτικού Μουσείου Χανίων, του Αμερικανικού Κολλεγίου και άλλων κέντρων τεχνών και μουσείων στην Ελλάδα. 

Από τα έργα του, οι Θαλασσινές Περιπλανήσεις μας ταξιδεύουν στις θαλάσσιες οδούς καλώντας μας να δούμε τον κόσμο από άλλη οπτική γωνία μεταξύ γης και ουρανού. 

Ο Βαγγέλης Τζερμιάς είναι ο ζωγράφος του εξωφύλλου και των εικαστικών ενθέσεων του βιβλίου το «Νησί Πέρα από την Ακτή», τα οποία αντανακλούν την πολυμορφία και την πραγματική έκταση του ταλέντου του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ