Τετραήμερο πένθος για τον Κ. Μητσοτάκη- Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του την Τετάρτη

Απεβίωσε χθες, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 99 ετών. 

 

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή στη μία μετά τα μεσάνυχτα, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν», ήταν η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Τετραήμερο πένθος έχει κηρυχθεί για τον θάνατό του. Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, η κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση:

Κατά την κηδεία του θα αποδοθούν οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Πρωθυπουργό

Θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του.

Θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των Δημοσίων Καταστημάτων της Χώρας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 3 το μεσημέρι, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ.

Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 7 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι. Όπως αναφέρει η ΝΔ, η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 3 το μεσημέρι.

Από σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου, ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ