Good news: Πως ο Εθνικός κήπος μαγεύει ξανά την Αθήνα με 150 δωρεάν εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που πραγματοποιείται από την 1 έως τις 30 Ιουνίου 2017 με ελεύθερη συμμετοχή για όλους στον Εθνικό Κήπο.

Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει τον Εθνικό Κήπο στον πολίτη και τον Πολιτισμό. 

Το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας από τον Ιούνιο, ζωντανεύει και γίνεται και πάλι προσιτό στη δημιουργία και τις τέχνες.

Ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καλούν τους πολίτες να Ζήσουν τον Κήπο Αλλιώς.

Επιδίωξη του δήμου Αθηναίων είναι να ενταχθεί στην καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης ο πολιτισμός, η άθληση και η δημιουργική απασχόληση και μάθηση. 

Το πρόγραμμα αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό θέμα συζήτησης και ενδιαφέροντος του καλοκαιριού: Ζήσε τον Κήπο αλλιώς!

«Ανοίγουμε τον Εθνικό Κήπο στους πολίτες και τον πολιτισμό» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επισημαίνοντας ότι «μέσα από αυτό το πρόγραμμα αναδεικνύονται τα πάρκα και οι κήποι της πόλης σε σημείο συνάντησης, πολιτισμού και άθλησης για μικρούς και μεγάλους». 

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι αφετηρία του προγράμματος αποτελεί ο πιο κεντρικός και αγαπημένος κήπος της πόλης, ο Εθνικός Κήπος.

«Mε γνώμονα την αγάπη για τον Εθνικό Κήπο και το σεβασμό για την ιστορία του και τη σημασία του για την πόλη, οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνέργεια και συμβίωση του Κήπου με όλα αυτά που θα συμβούν.» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνος Μπιτζάνης.

Ο αντιδήμαρχος Πράσινου και Αστικής Πανίδας Αλέξανδρος Μοντιάνο επεσήμανε ότι «πρέπει όλοι οι πολίτες να καταλάβουν ότι το πράσινο είναι κομμάτι της ζωής της πόλης και όχι μία διακοσμητική ταπετσαρία».

Ο κ. Βασίλης Μηνούδης, εκ μέρους της Επιτροπής Αθλητισμού του ΟΠΑΝΔΑ και των κ.κ. Περικλή Ιακωβάκη και ΔημοσθένηΤαμπάκου, τόνισε τη σημαντικότητα της συμμετοχής τους σε αυτή την προσπάθεια με σκοπό να μεταδώσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που πραγματοποιείται από την 1 έως τις 30 Ιουνίου 2017 με ελεύθερη συμμετοχή για όλους στον Εθνικό Κήπο, θα γεμίσει όλες τις μέρες του πρώτου μήνα του καλοκαιριού με εργαστήρια, γυμναστική, yoga, pilates, μουσική, θέατρο, χορό, ξεναγήσεις, παιχνίδια και κρυμμένους θησαυρούς για όλους. 

Γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ - γυμναστές, μουσειοπαιδαγωγούς, βιβλιοθηκονόμους, μουσικά σύνολα -, ενώ υποστηρίζεται από το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων – Athens Culture Net και εμπλουτίζεται με συνεργασίες με το Φεστιβάλ Αθηνών, τη WWF Hellas, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Τονικό Ωδείο, το τμήμα του Ιστορικού Αρχείου του δήμου Αθηναίων και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν, να πραγματοποιήσουν μία ποιητική περιήγηση μέσα από την παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, μία συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών (22 – 26/6), να γιορτάσουν με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (20 & 21/6), να «χαρτογραφήσουν» τη νεότερη ιστορία του Κήπου με το Ιστορικό Αρχείο του δήμου Αθηναίων (7/6), να ανακαλύψουν τα γλυπτά του Κήπου (18 & 25/6) και να ζήσουν το ρομαντισμό μέσα από το καθιερωμένο Athens Garden Festival (8 -11/6).

Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία «θα γίνουν ένα» καθώς μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντελώς δωρεάν 150 εκδηλώσεις! 

Ο δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ φροντίζουν να αποκτήσουν και πάλι ζωή οι «πράσινοι» χώροι της πόλης και εμείς, με τη σειρά μας, να ζήσουμε όλους τους κήπους και τα πάρκα… αλλιώς! 

Και μην ξεχνάτε ότι για να συμμετέχετε στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, αλλά και στα άθλησης & ευεξίας, πρέπει απαραίτητα να κάνετε κράτηση της θέσης σας στο www.opanda.gr 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ