Εικόνες και όλο το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου- Εκτός κινδύνου ο πρώην πρωθυπουργός

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμου.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται στο χειρουργείο για να αφαιρεθούν τα θραύσματα από την έκρηξη που τον τραυμάτισε σε διάφορα σημεία του σώματός του. 

Όπως λένε και οι γιατροί, βρίσκεται εκτός κινδύνου και έχει τραύματα στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. 

Τραυματισμένος είναι και ο οδηγός του κ. Παπαδήμου ενώ διευκρινίζεται ότι έχει ακόμα πρόβλημα στην ακοή του μετά την έκρηξη. 

Ας δούμε όμως τι ακριβώς συνέβη: 

Το χρονικό της επίθεσης



18.30: Παγιδευμένος με εκρηκτική ύλη φάκελος εκρήγνυται στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου. 



18. 50: Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η ζωή τόσο του ιδίου του κ.Παπαδήμου, όσο και του οδηγού του  και του συνοδού του δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. 



19.05: Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει τραυματισθεί στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει εκδορές. 



19.10: Ο κ.Παπαδήμος φέρει δερματικές εκδορές στο στήθος και την κοιλιά- Είναι εκτός κινδύνου, αλλά προληπτικά νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. 

19:32  Πανικός στη συμβολή των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου. Άνδρες της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται αυτήν την ώρα στην περιοχή, που έχει αποκλειστεί. 

19:37  Ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την τρομοκρατική επίθεση. Αναμένεται επίσημη τοποθέτηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

19:38  Στον Ευαγγελισμό Τζανακόπουλος - Στουρνάρας

Στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύονται τόσο ο Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του, έχουν μεταβεί ήδη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενημερώνει τα μέλη της κυβέρνησης για την κατάσταση.

19:44  Συνάντηση Βενιζέλου - Παπαδήμου

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε στον Ευαγγελισμό όπου συνάντησε τον Λουκά Παπαδήμο και είπε ότι έχει τις αισθήσεις του, αλλά φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα.

19:47  Επικοινωνία Προκόπη Παυλόπουλου με τη διοικητή του "Ευαγγελισμού"

Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

19:47  Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Eurokinissi

19:49  Αποστολέας η Ακαδημία Αθηνών!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, ο αποστολέας που αναγράφονταν στην επιστολή με τον εκρηκτικό μηχανισμό προς τον Λουκά Παπαδήμο, ήταν η Ακαδημία Αθηνών. Ένα ακόμα στοιχείο που "δείχνει" προς την κατεύθυνση της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" που είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή δέματος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αποστολέα των Άδωνι Γεωργιάδη.

20:06  Αυτόπτης μάρτυρας

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

20:26  "Συναγερμός" στην αντιτρομοκρατική και για άλλους φακέλους

Σε πλήρη κινητοποίηση η αντιτρομοκρατική, καθώς φοβούνται πως ήδη έχουν ταχυδρομηθεί και άλλα δέματα προς γνωστά πρόσωπα. Άλλωστε η πρακτική της "Συνωμοσίας" δείχνει πως δεν στέλνουν μόνο ένα. 

20.36 Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

 

Ο διεθνής Τύπος για την επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού

Σοκαρισμένος εμφανίζεται ο διεθνής Τύπος, από την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στο κέντρο της Αθήνας.

Τραυματίας ο πρώην πρωθυπουργός Παπαδήμος σε επίθεση με βόμβα” αναφέρει το Russia Today. “Ο πρώην πρωθυπουργός Παπαδήμος γίνεται στόχος σε βομβιστική επίθεση στην Αθήνα” αναφέρει το αμερικανικό Fox News.

Το ιταλικό Ansa αναφέρει “Βόμβα στο αυτοκίνητο του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού Παπαδήμου”  Το CBS έχει τίτλο “Έκρηξη σε αυτοκίνητο τραυματίζει των Έλληνα πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο”.

Το βρετανικό Sky News, αναφέρει “πρώην Έλληνας πρωθυπουργός τραυματίζεται σε βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητό του”, ενώ το Conflict News σε tweet του καταγράφει “Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τραυματίστηκε από έκρηξη μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αθήνα”.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ