Οι ταινίες της εβδομάδας: Επιστροφή του καπετάν Τζακ Σπάροου, ο πολιτικοποιημένος Ρίτσαρντ Γκιρ & συγκλονιστικές γυναικείες ερμηνείες

Δείτε τις νέες ταινίες που βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες σήμερα.

"Το Δείπνο"



Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το δείπνο» του Χέρμαν Κοχ στην μεγάλη οθόνη από τον Ορεν Μόβερμαν.

Η ταινία μιλά για τη δυσκολία (ή την παντελή έλλειψη) επικοινωνίας ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά τους στην εποχή του Internet, των κινητών τηλεφώνων, της αφασίας.

Η ιστορία εξελίσσεται κατά τη διάρκεια ενός δείπνου σε εστιατόριο υπερπολυτελείας. Δύο αδέλφια, ο ένας καταξιωμένος πολιτικός με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του (Ρίτσαρντ Γκιρ), ο άλλος ιστορικός με πολλά συμπλέγματα (Στιβ Κούγκαν), έχουν συναντηθεί για φαγητό με τις γυναίκες τους (Λόρα Λίνεϊ, Ρεμπέκα Χολ). Οσο όμως η ώρα περνά, γίνεται αντιληπτό ότι ο πραγματικός λόγος της συνάντησης δεν είναι κοινωνικός αλλά μια ανομολόγητα εγκληματική πράξη που διέπραξαν τα δύο παιδιά τους. Και το ερώτημα είναι πώς θα τη διαχειριστούν.

Το δείπνο (The Dinner)

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Όρεν Μόβερμαν

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ρεμπέκα Χολ, Λόρα Λίνεϊ, Στιβ Κούγκαν, Κλοέ Σεβινί

 

 

"Souvenir"



Στον ρόλο μιας παλιάς δόξας του ποπ τραγουδιού, που ποτέ δεν βρήκε την εκτίμηση που της άξιζε, η Ιζαμπέλ Ιπέρ πετυχαίνει μια ερμηνεία που μπορεί να σε σκλαβώσει την ώρα που ως σύνολο το «Souvenir» αναδίδει μια γλυκιά νοσταλγία που, αν μη τι άλλο, συγκινεί. Παρακολουθούμε την προσπάθεια ενός νεαρού θαυμαστή της (Καβέν Αζαΐς) να την οδηγήσει και πάλι στη σκηνή, και παράλληλα το φλερτ που αναπτύσσεται ανάμεσά τους. Η Ιπέρ παίζει όπως πάντα με τρομερή σιγουριά και αυτοπεποίθηση ενώ ακόμη μία φορά εντυπωσιάζεσαι από την καλοδιατηρημένη εικόνα της αφού θυμίζει το πολύ 45άρα και όχι την πραγματική της ηλικία που είναι 63 ετών.

Σουβενίρ (Souvenir)

Σκηνοθεσία: Μπαβό Ντεφίρν

Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κεβίν Αζαΐ, Γιόχαν Λεϊσέν

 

 

«Πολίνα: Ο χορός είναι η ζωή μου» 



Ο διάσημος χορογράφος Ανζελίν Πρελζοκάζ και η σύζυγός του σκηνοθέτρια-σεναριογράφος Βαλερί Μουλέρ συνυπογράφουν ένα έξυπνο «εφηβικό φιλμ χορού» που πετυχαίνει στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα κλισέ μέσα από την ιστορία μιας έφηβης, της Πολίνα (Αναστασία Σέβτσοβα), η οποία αρνείται τον δρόμο της δόξας που της προσφέρουν τα μπαλέτα Μπαλσόι και ακολουθεί τον δρόμο του ονείρου με τον μοντέρνο χορό που την εκφράζει περισσότερο. 

Η πορεία αυτής της κοπέλας, από τη Μόσχα μέχρι την Ευρώπη, είναι προσεκτικά δομημένη έτσι ώστε το ενδιαφέρον σου να ανανεώνεται διαρκώς την ώρα που ορισμένα σημεία της είναι πολύ δυνατά, όπως για παράδειγμα το κομμάτι με τη Ζιλιέτ Μπινός στον ρόλο μιας χοροδιδασκάλισσας. 

Συμπρωταγωνιστεί ο πολύ καλός ρώσος ηθοποιός Αλεκσέι Γκούσκοβ που υποδύεται τον πρώτο δάσκαλο της Πολίνα.

Polina: ο Χορός είναι η Ζωή μου

(Polina, Danser sa vie)

Σκηνοθεσία: Βαλερί Μουλέρ, Άντζελιν Πρελιοκάτζ

Σενάριο: Βαλερί Μουλέρ (βασισμένο στο graphic novel του Μπαστιέν Βιβέ, «Polina»).

Παίζουν: Αναστάσια Σέβτσοβα, Ζιλιέτ Μπινός, Νιλς Σνάιντερ, Αλεκσέι Γκούσκοβ

 

 

«Aquarius» 



Ακόμα ένα ελκυστικό γυναικείο πορτρέτο γι' αυτή την εβδομάδα στη βραζιλιάνικη ταινία «Aquarius» του Kλέμπερ Μεντόζα Φίλο. 

Μούσα του σκηνοθέτη εδώ, ένας ζωντανός θρύλος, η Σόνια Μπράγκα, μια από τις ομορφότερες βραζιλιάνες ηθοποιούς που έχουν περάσει ποτέ από το σελιλόιντ. 

Μοιρασμένη σε κεφάλαια διαφορετικών χρονικών περιόδων, η ταινία εξετάζει με ευαισθησία την πορεία στη ζωή μιας όμορφης γυναίκας που έχει δεχθεί αρκετά «χαστούκια» αλλά χάρη στο σθένος, στην υπομονή, στο κουράγιο και στο ταμπεραμέντο της δεν κατέθεσε ποτέ τα όπλα. 

Τελευταίο μέτωπο, η πίεση που δέχεται να πουλήσει το διαμέρισμά της έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού, κάτι που δεν θέλει να κάνει βάζοντας το συναίσθημα πάνω από το χρήμα.

Αquarius

Σκηνοθεσία: Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιο

Παίζουν: Σόνια Μπράγκα

 



Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa (Chuck)

Στην ταινία «Chuck: η ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa», ο σκηνοθέτης Φιλίπ Φαλαρντό κάνει γνωστή την ιστορία του αντιμετωπίζοντας τον Ουέπνερ με συμπάθεια, παρότι παρουσιάζει σε όλο τους το μεγαλείο τα τρομερά συμπλέγματα και ελαττώματά του. 

Αλκοολικός, γυναικάς, κάκιστος πατέρας, επιρρεπής στα ναρκωτικά και αδιάφορος για όλους πλην του εαυτού του. 

Ο Λιβ Σράιμπερ που τον υποδύεται βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, γι' αυτό και πετυχαίνει έναν από τους καλύτερους κινηματογραφικούς ρόλους του.

Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa (Chuck)

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαλαρντό

Παίζουν: Λιβ Σράιμπερ, Ελίζαμπεθ Μος, Ρον Πέρλμαν, Ναόμι Ουότς, Τζιμ Γκάφιγκαν, Μάικλ Ραπαπόρτ

 

 

«Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» 



Ο θρυλικός Τζακ Σπάροου καταδιώκεται από φαντάσματα - πειρατές. Για να γλιτώσει πρέπει να βρει τη μυθική τρίαινα του Ποσειδώνα. 

Στην προσπάθειά του να την ξετρυπώσει, θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με την Καρίνα Σμιθ, μια πανέξυπνη και όμορφη

αστρονόμο, αλλά και τον Χένρι, έναν σκληροτράχηλο ναύτη του βασιλικού ναυτικού. 

Κρατώντας το τιμόνι ενός αξιοθρήνητου σάπιου πλοίου, ο Τζακ δεν αναζητάει μόνο την παλιά καλή του τύχη που τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού, αλλά ταυτόχρονα παλεύει να ξεφύγει από τον πιο επικίνδυνο κακό που έχει αντιμετωπίσει ως τώρα.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί ο Χαβιέρ Μπαρδέμ στο ρόλο του πειρατή - ζόμπι και προσθέτει μία κωμική νότα στην όλη ταινία.

Οι πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σάλαζαρ (Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge)

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Ρένινγκ και Εσπεν Σάντμπεργκ

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ορλάντο Μπλουμ, Κάγια Σκοντελάριο

 

 

«Στην παγίδα του νόμου» 



Μία ταινία του Τζιμ Τζάρμους. Οι χαριτωμένες περιπέτειες τριών περιθωριακών τύπων (Ρομπέρτο Μπενίνι, Τζον Λούρι, Τομ Γουέιτς) στην Αμερική της μοναξιάς και της αποξένωσης. 

Στην παγίδα του νόμου ( Down by law)

Αμερικάνικη μαύρη-κωμωδία (19866)

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους

Παίζουν: Τζον Λιούρι, Τομ Γουέιτς και Ρομπέρτο Μπενίνι.



 

 

«Απεργία» 



Μία ταινία του Σεργκέι Αϊζενστάιν. Η θρυλική πολιτική ταινία του ρώσου δημιουργού πάνω στη μάχη των τάξεων στη Ρωσία προβάλλεται  στην Αλκυονίδα και στο Στούντιο.

«Η Απεργία» (Stachka)

Σοβιετική Ένωση, 1925, Διάρκεια 94΄

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Αϊζενστάιν

Σενάριο: Grigori Aleksandrov, Sergei M. Eisenstein, Ilya Kravchunovsky, Valerian Pletnev.

Παίζουν: Grigori Aleksandrov, Maksim Shtraukh, Mikhail Gomorov (η Ομάδα Πράλετκουλτ Grigori Aleksandrov, Maksim Shtraukh, Mikhail Gomorov, και ερασιτέχνες ηθοποιοί).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ