Ότι πρέπει για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας - Pancakes καρύδας με μάγκο και σιρόπι λάιμ από τον Γιάννη Λουκάκο

Φτιάξτε το δικό σας brunch στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ

Για τα πανκέικ

50 γρ. γάλα

100 γρ. καρύδα, αφυδατωμένη

140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 γρ. μπέικιν πάουντερ

180 γρ. αβγά, χτυπημένα

300 γρ. γάλα καρύδας (ανακινούμε καλά πριν ανοίξουμε την κονσέρβα)

20 γρ. μέλι

40 γρ. ζάχαρη

5 γρ. αλάτι

80 γρ. ξινόγαλο

Για τη σαλάτα μάγκο

150 γρ. νερό

200 γρ. ζάχαρη

5 γρ. ξύσμα λάιμ

60 γρ. χυμό λάιμ

400 γρ. μάγκο, σε λεπτές φέτες

160 γρ. βατόμουρο

1 γρ. δυόσμο σε φύλλα

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα πανκέικ

Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε την καρύδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αβγό, το γάλα καρύδας, το ξινόγαλο και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σαλάτα μάνγκο βατόμουρο, πασπαλίζοντας με τα φύλλα δυόσμου

Για τη σαλάτα μάγκο

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ και το ξύσμα. Φέρνουμε σε βρασμό, αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή περισσότερο μέχρι το μείγμα να αποκτήσει σύσταση σιροπιού και κρυώνουμε.

Τοποθετούμε στο κρύο σιρόπι το μάγκο και τα βατόμουρα και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα πανκέικς.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ