Good news: Αυστραλός μεγιστάνας κάνει φιλανθρωπική δωρεά- ρεκόρ: Που διαθέτει 400εκ δολ;

Ένας Αυστραλός μεγιστάνας των ορυχείων Άντριου Φόρεστ πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά που έχει γίνει ποτέ στη χώρα του, ύψους 400 εκατ. δολαρίων. 

Η δωρεά του ιδρυτή και προέδρου του Fortescue Metals Group προορίζεται για διάφορους κοινωνικούς και επιστημονικούς σκοπούς, με τον ίδιο να εξηγεί ότι πρόκειται για μια κίνηση αγάπης εκείνου και της συζύγου του, Νίκολα.

Περίπου 75 εκατ. δολάρια Αυστραλίας θα δοθούν για την καταπολέμηση του καρκίνου, άλλα τόσα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακόμη 75 εκατ. σε οργανώσεις παιδιών.

Το ίδιο ποσό, θα δοθεί για εκστρατείες καταπολέμησης κυρίως της λεγόμενης σύγχρονης σκλαβιάς, ενώ από 50 εκατ. δολάρια Αυστραλίας θα διατεθούν για δράσεις υπέρ της ισότητας και την οικοδόμηση ισχυρότερων κοινοτήτων.

Ο 55χρονος Φόρεστ ίδρυσε το 2012 το «Walk Free Foundation» ξεκινώντας μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στις σύγχρονες μορφές δουλείας.

Σε δήλωση του, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπολ ανέφερε πως η «είναι η μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά στην ιστορία μας».

«Θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων εδώ και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως διαβάζουμε και στο ctvnews.ca, χαρακτηρίζοντας τον Φόρεστ «αληθινό ηγέτη» που δίνει το καλό παράδειγμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ