Γνωστός στις αρχές ο 26χρονος δράστης της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στη Νέα Υόρκη - Βετεράνος πολέμου με δεκάδες συλλήψεις

Συνελήφθη ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στον πολυσύχνατο δρόμο στην Times Square, ο οποίο καρφώθηκε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πεζούς, με αποτέλεσμα να σκοτώσει μία 18χρονη κοπέλα και να τραυματίσει άλλους 22.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, πρόκειται για τον 26χρονο Ρίτσαρντ Ρόχας, βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος έχει συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν για οδήγηση ύπο την επήρεια αλκόολ, επίθεση και απειλή με μαχαίρι, ενώ μάλιστα είχε φυλακιστεί και για δύο μήνες στη στρατιωτική φυλακή του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα για ατίσταση κατά της αρχής και βιαιοπραγία.

Οι αρχές αμέσως μετά την επίθεση έσπευσαν στο κτίριο που διέμενε ο δράστης και περικύκλωσαν την περιοχή.

Οι γείτονες δήλωσαν πως δεν είχε δώσει αφορμή, ενώ φαινόταν και αυτός και η οικογένειά του να είναι ήρεμοι άνθρωποι.

Όπως δηλώνει στο Reuters φίλος του 26χρονου Ρόχας, έξω από την πολυκατοικία του στο Μπρονξ, ο δράστης επέστρεψε από την υπηρεσία του στο Ναυτικό έχοντας πρόβλημα με το αλκοόλ και ανέβαζε «τρελά πράγματα» στα κοινωνικά δίκτυα. 

«Μην τον βγάλετε τρομοκράτη ή κάτι τέτοιο», δηλώνει ο φίλος του Ρόχας και συνεχίζει: «Υπηρέτησε την χώρα του και όταν επέστρεψε κανείς δεν τον βοήθησε». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 26χρονος πήγε στο κολέγιο εργάζεται στον τομέα του real estate. 

«Πέρασε μία πολύ δύσκολη εποχή», είπε ο φίλος του προσθέτοντας ωστόσο ότι έχασε επαφή μαζί του. «Αυτός είναι ο φίλος μου. Νοιάζομαι για αυτόν, και πονάει», συμπλήρωσε.

Ο Ρόχας είχε συλληφθεί μόλις μία εβδομάδα πριν, στο διαμέρισμά του στο Μπρονξ με την κατηγορία ότι απείλησε ένα άλλο άντρα με μαχαίρι, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλή και κατοχή όπλου με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος για παρενόχληση και παραβίαση, χωρίς ωστόσο να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Από την άλλη, το 2008 και το 2015, ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένος. Και για τις δύο περιπτώσεις καταδικάστηκε ωστόσο από την περασμένη Πέμπτη η άδεια οδήγησης του ήταν και πάλι έγκυρη.

Επιπλέον, ο δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, λίγο πριν την επίθεση και φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς, αφότου συνελήφθει: «Ήθελα να τους σκοτώσω και μετά υποτίθεται ότι εσείς θα με σκοτώνατε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ