Δωρεάν ξεναγήσεις & ωραίες εκδηλώσεις -Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα με ελεύθερη είσοδο

Με ελεύθερη είσοδο για όλους γιορτάζουν σήμερα τα μουσεία τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. 

Με ελεύθερη είσοδο λειτουργούν τα μουσεία της χώρας σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου, καθώς γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες έχουν διοργανωθεί για τη φετινή Διεθνή Ημέρα που έχει θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προγραμματίζεται δράση με τίτλο «Μνήμες που λανθάνουν, σημάδια που θυμούνται», με αφηγήσεις από αρχαιολόγους του μουσείου των ιστοριών που κρύβονται πίσω από επιλεγμένα εκθέματα και σχετίζονται με λανθάνουσες τραυματικές μνήμες.

Ξεναγήσεις και συναυλίες διοργανώνονται και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Για τον φετινό εορτασμό το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) επέλεξε να τιμήσει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Το Μουσείο, που στεγάζεται σε ιστορικό κτήριο της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων, αφηγείται δύσκολες και τραυματικές πτυχές της ανθρώπινης ιστορίας συντηρώντας την ιστορική μνήμη και μεταφέροντας στις νεότερες γενιές το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ