Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες ενάντια στα νέα μέτρα.

Τα συνδικάτα έδωσαν ραντεβού στις 18:30 στο Σύνταγμα, τη στιγμή δηλαδή που θα είναι σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχη των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία, αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του σημερινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες:

Κίτρινα ποδήλατα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας, Μάνια Παπαδημητρίου, Ζωή Παπαδοπούλου, Νατάσα Παπαδοπούλου - Τζαβέλλα.

Αντίστοιχα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00 στην Ομόνοια.

«Όχι στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία. Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», είναι το σύνθημα του ΤΕΕ που σήμερα πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ συνεχίζουν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο και έτσι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αθήνα θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Απέχουν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι

Οι δικηγόροι απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους, ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν έως και την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ