Η νέα Miss Αμερική: Χημικός 25 χρονών με υψηλό IQ- Σάλος από τις απαντήσεις για φεμινισμό & σύστημα υγείας

Η Κara McCullough στέφθηκε χθες στα καλλιστεία των ΗΠΑ Miss USA. 

Η 25χρονη από την Κολούμπια ήταν η νικήτρια της υπέρλαμπρης βραδιάς, αλλά το βιογραφικό της ήταν αυτό που κέντρισε την προσοχή. 



Η Miss USA έχει πτυχίο χημικού και εργάζεται για τη ρυθμιστική επιτροπή πυρηνικών των ΗΠΑ. 

Είχε όλα τα προσόντα. Νέα, όμορφη και μορφωμένη.  Οταν ρωτήθηκε για τα δικαιώματα στην υγειονομική περίθαλψη, απάντησε ότι είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα και συμπλήρωσε: «Ως υπάλληλος της κυβέρνησης, έχω υγειονομική περίθαλψη και βλέπω από πρώτο χέρι ότι για να έχει κάποιος κάτι τέτοιο, πρέπει να έχεις δουλειά», κάτι που αρκετοί επέκριναν στο Twitter. 

Επίσης η ίδια υποστήριξε πως δεν θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια αλλά προτιμά τη λέξη "ισότητα" και πρόσθεσε:  «Γυναίκες, είμαστε ίσοι με τους άνδρες, ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας». 

Η Αφροαμερικανίδα Kara γεννήθηκε στην Ιταλία  έχει ζήσει στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Χαβάη, ενώ μεγάλωσε στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Associated Press. Στόχος της, όπως είπε, είναι να ενθαρρύνει όσα περισσότερα παιδιά και γυναίκες μπορεί να ασχοληθούν με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.

Οσο για τη δουλειά της, δήλωσε ότι θα συζητήσει με τον προϊστάμενό της το ενδεχόμενο να πάρει ένα χρόνο άδεια, για τη «θητεία» της ως Miss USA.

Photos: Reuters/ David Becker

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ