Το μωβ ψωμί είναι το πρώτο ψημένο superfood: Το ανακάλυψαν στην Σιγκαπούρη & είναι πολύ υγιεινό! (Φωτό - Βίντεο)

Ξεχάστε το άσπρο ψωμί, το μαύρο και το πολύσπορο. Ανακαλύφθηκε το νέο ψωμί που είναι σύμμαχος της καλής διατροφής, ο καλύτερος φίλος των διαβητικών και έχει χρώμα... μωβ!

Το μωβ ψωμί ανακαλύφτηκε από επιστήμονες στη Σιγκαπούρη,ενώ όπως λένε είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, κατασκευασμένο από φυτικές ίνες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

"Η πρόκληση ήταν να δούμε αν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη φόρμουλα του ψωμιού χωρίς να αλλάξουμε την ομαλή υφή του άσπρου ψωμιού που πραγματικά αγαπούν οι άνθρωποι”, λέει ο Zhou Weibiao, καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει τόσο ξεχωριστό αυτό το ψωμί;

Η προσθήκη ανθοκυανινών, μία ουσία από το μαύρο ρύζι, η οποία αντιδρά με τα ένζυμα του αμύλου, για αυτό και χαρίζει αυτό το μωβ χρώμα στο ψωμί. 

Επιπλέον, το εκπληκτικό με το μωβ ψωμί είναι ότι επιβραδύνεται το ποστοστό πέψης κατά 20%, ενώ το 80% των αντιοξειδωτικών διατηρείται στο ψωμί ακόμα και στο ψήσιμο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

“Παρά την αντιοξειδωτική τους ικανότητα και τα συναφή οφέλη τους για την υγεία, η γνώση της χρήσης ανθοκυανινών ως συστατικού στα τρόφιμα είναι πολύ περιορισμένη”, συμπληρώνει ο καθηγητής. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ανθοκυανίνη βοηθά επίσης στην πρόληψη καρδιαγγειακών και νευρολογικών ασθενειών και καρκίνου, συντελεί στον έλεγχο της παχυσαρκίας και του διαβήτη, ενώ μπορεί να αναστείλουν τα πεπτικά ένζυμα και να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. 

Ο καθηγητής έχει ήδη προσεγγίσει εταιρείες και μελετά την έξοδο του μοβ ψωμιού στην αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες από το naturalsociety.com.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ