Τσίπρας - Λαγκάρντ: «Βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ»

Αν το Βερολίνο επιμείνει να αντιδρά στην ελάφρυνση χρέους, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας της απάντησε ότι σε τέτοια περίπτωση δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου στο Πεκίνο, στο περιθώριο του Φόρουμ «Belt and Road». Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμείνει ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι σε περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τότε δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019-2020 τα μέτρα που θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.

Ακόμη, το ΑΠΕ κάνει λόγο για απόλυτη ταύτιση απόψεων Τσίπρα- Λαγκάρντ στην ανάγκη να υπάρξει τώρα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. «Είναι απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη, υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

«Παρά τις γνωστές διαφωνίες σε μέτρα πολιτικής, στο θέμα του χρέους βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η ουσιαστική απομείωση χρέους είναι προϋπόθεση για οριστική έξοδο από την κρίση και την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», έγραψε στο Twitter μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ