Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων στους ΟΤΑ

Αντισυνταγματικές τις παρατάσεις χιλιάδων συμβασιούχων των ΟΤΑ έκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δεύτερη βόμβα που ρίχνει στην κυβέρνηση το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς την Τρίτη είχε γνωμοδοτήσει ότι οι περικοπές των κύριων αλλά και των επικουρικών συμβάσεων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές από το 2019, είναι αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει οριστικά την πόρτα σε περίπου 15.000 συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν προβλεφθεί από πρόσφατους νόμους ( επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου).

Αναλυτικότερα,  η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι στιγμής προσανατολίζεται υπέρ της αντισυνταγματικότητας  των παρατάσεων των συμβάσεων των συμβασιούχων των ΟΤΑ, με το σκεπτικό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων.

Δηλαδή η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ότι δεν μπορούν καν να πληρωθούν, όσοι συμβασιούχοι παρείχαν έργο με παράταση των συμβάσεών τους κατά παράβαση του Συντάγματος.

Πάντως οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχουν ολοκληρώσει την διάσκεψη επί του εν λόγω θέματος, η οποία θα συνεχιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
          

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ