Ο Ομπάμα χωρίς γραβάτα (αλά Τσίπρα) στο Μιλάνο: Μου αρέσουν τρέλα οι selfies & τρώω...(Φωτό)

«Μπορώ να βγαίνω για περίπατο παντού, υπό την προϋπόθεση να δέχομαι να ποζάρω για μια σέλφι σχεδόν σε κάθε βήμα μου», δήλωσε χαριτολογώντας ο Ομπάμα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα βρέθηκε χτες στο Μιλάνο έπειτα από πρόσκληση σε παγκόσμιο συνέδριο για την διατροφή, όπου έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα από το κοινό των περίπου 3.000 ανθρώπων που είχαν πληρώσει μεταξύ 650 και 850 ευρώ για να τον ακούσουν. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ανακούφισή του που νιώθει επειδή δεν περιορίζεται πλέον από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται στον ένοικο του Λευκού Οίκου. 

Πηγή Φωτό: milano.corriere.it

Με μπλε κοστούμι, ριγέ πουκάμισο, χωρίς γραβάτα, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων. 

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Σαμ Κας, πρώην σεφ και σύμβουλος για θέματα διατροφής. 

Ο Ομπάμα παραδέχθηκε ότι σήμερα είναι «δέσμιος των σέλφι». Και εξήγησε: «Μπορώ να βγαίνω για περίπατο παντού, υπό την προϋπόθεση να δέχομαι να ποζάρω για μια σέλφι σχεδόν σε κάθε βήμα μου». 

Πηγή Φωτό: milano.corriere.it

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι τα χρόνια της προεδρικής του θητείας του έμαθαν να είναι «λιγότερο αγχωτικός»: «Όταν είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνεις λάθη καθημερινά (...) και η μισή χώρα πιστεύει ότι είσαι ανόητος» είπε χαριτολογώντας, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αυτό που δεν «του λείπει», είναι τα μέτρα ασφαλείας, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Ζεις σε αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε μια φούσκα. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη φυλακή». 

Πηγή Φωτό: milano.corriere.it

«Δεν έχεις ελευθερία κινήσεων, για να βγεις για έναν περίπατο ή να κάτσεις σε μια καφετέρια, διότι υπάρχουν πάντα μέτρα ασφαλείας γύρω σου» αφηγήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ